Chomutov: Konec léta je ve znamení nočních dobrodružství

22.08.2011 16:12

Srpnová a zářijová akce Rodinného zápolení jsou pro děti atraktivní jako noční dobrodružství.

Chomutov: Konec léta je ve znamení nočních dobrodružství
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Uplynulou sobotu to bylo úžasné pohádkové safari v Podkrušnohorském zooparku, na září připravujeme společně s knihovnou výpravu do historie Chomutova," představuje akce primátor města Jan Mareš. Do konce prázdnin je vyhlášená bonusová soutěž hledání pokladu geocaching a do listopadu mohou malí malíři, básníci a spisovatelé odevzdávat svá dílka do literární a výtvarné soutěže.

Srpnového pohádkového safari v zooparku se zúčastnilo 105 soutěžících rodinných týmů. Tentokrát nemusely plnit žádné obtížné úkoly, stačilo se nebát a absolvovat hodinovou jízdu za zvířátky a pohádkovými bytostmi. Koza Róza čekala děti hned u vchodu, kde se na projížďku vyráželo Safari expresem, Lokálkou Amálkou i koňským povozem. S přibývající tmou byly vyjížďky kouzelnější a kromě zvířátek se přítomní setkali s pračlověkem, Karkulkou, vlkem, vodníkem, rusalkami, anděly nebo princeznou. Trpaslíci od Sněhurky dokonce vzali děti s sebou do štoly, kde kutali zlato. Některé maminky skončily u čarodějnic v kleci, kde je chtěly vykrmit, ale za písničku a na přání dětí je zase pustily zpátky. Na statku přivítaly přijíždějící selky chlebem a solí a vzápětí se přihnalo asi 10 čertů, kteří předvedli pěkné divadlo. „Strašidelnou atmosféru doplnili i živí vlci ve svém výběhu na startu, když začali výt na zářivý měsíc v úplňku. To se lekla i koza Róza. Všichni se vraceli z noční projížďky nadšeni," hodnotí Marie Křenová z kanceláře primátora.

Na sobotu 10. září se připravuje v areálu Střediska knihovnických a kulturních služeb výprava do historie Chomutova, která bude od tří odpoledne až do jedenácté hodiny večerní. „Areál knihovny bude přístupný z náměstí 1. máje a soutěžícím se bude určitě hodit baterka. Tato akce bude vhodná pro děti od tří let," zve Křenová. Kdo přijde, bude mít příležitost setkat se s historickou osobností Chomutova Jiřím Popelem z Lobkovic. V podvečer zazní v atriu gotická, renesanční a barokní hudba při koncertu skupiny Solideo. Aby se zamezilo frontám u jednotlivých stanovišť, budou se na tuto akci od 31. srpna do 8. září v recepci starobylé radnice vydávat časové vstupenky. V pracovní dny od 7 hodin v pondělí až čtvrtek do 19,30 a v pátek do 17 hodin.

Do soutěže Chomutovské rodinné zápolení 2011, kterou za pomoci sponzorů a partnerů pořádá město Chomutov společně s organizacemi a spolky ve městě, je přihlášeno již 482 rodin. „Velká účast v této rodinné soutěži svědčí o tom, že je u nás spousta lidí, kteří rádi a aktivně tráví čas se svými dětmi. Proto i pro příští rok připravujeme další kolo rodinného soutěžení," říká primátor Mareš. Kromě již vyhlášených dvanácti akcí čekají soutěžící ještě v říjnu podzimní hrátky, které budou věnované tradicím, v listopadu bruslení a soutěže na novém zimním stadionu a v prosinci slavnostní losování o hodnotné ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…