Chomutov: Lávka pro pěší v Děvínské ulici má narušenou statiku a musí být uzavřena

12.02.2023 18:56 | Tisková zpráva

Lávka pro pěší, která přes přivaděč spojuje v Chomutově ulice Děvínská a Lipanská, musí být s okamžitou platností uzavřena. Znalecký posudek odhalil její závažné statické narušení, které ohrožuje bezpečnost chodců. Práce na její opravě započnou hned ve středu 8. února.

Chomutov: Lávka pro pěší v Děvínské ulici má narušenou statiku a musí být uzavřena
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Od středy 8. února na lávce započnou práce na odstranění havarijního stavu. Vymění se starý beton za nové betonové dílce a ošetří se ocelové nosníky,“ uvádí Jitka Řeháková, vedoucí odboru majetku města.

Cedule upozorňující na uzavření lávky a zákaz vstupu budou osazeny pod schody směřujícími k lávce v ulici Děvínská a dále nad schody a na začátek chodníku v ulici Lipanská (aby se lidé nemuseli vracet, když k té lávce dojdou). Obyvatelé dané lokality budou o uzavírce taktéž informováni Mobilním rozhlasem, komunikační aplikací Magistrátu města Chomutova. A jelikož uzavření lávky může znamenat komplikaci mimo jiné pro školáky ze Zátiší, kteří dochází na ZŠ Heyrovského, budou školáci a jejich rodiče o uzavírce informováni vedením školy.

Obchůzné trasy jsou možné dvě. „Z jedné strany je možno využít trasu přes Blatenskou ulici, z druhé strany je možno jít po přivaděči kolem ulice Svahová a dále přes most k zahrádkám do ulice Winterova,“ vysvětluje Řeháková s tím, že však toto je neupravená kamenitá cesta bez osvětlení a například pro kočárky špatně schůdná.

Práce se odhadují na přibližně měsíc, ale budou závislé na klimatických podmínkách, město proto prosí obyvatele dané lokality o shovívavost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…