Chomutov: Město vyhlásilo dotační programy pro aktivity občanů

11.01.2019 18:15

Město Chomutov vyhlásilo nové dotační programy na podporu projektů svých občanů a místních zájmových sdružení v oblasti kultury, sportu, sociálních věcí a ochrany životního prostředí.

Chomutov: Město vyhlásilo dotační programy pro aktivity občanů
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Chce tím pomoci místním občanům v jejich vlastní iniciativě. Vyčlenilo si na to 44,4 milionu korun. „Díky dotacím, které poskytujeme z městského rozpočtu, vzniká spousta zajímavých projektů a to převážně pro děti. V loňském roce jsme prostřednictvím dotací pomohli například k uskutečnění příměstského tábora i pro školkové děti,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O poskytování finančních prostředků z rozpočtu města lze požádat od 1. ledna a to pouze elektronicky. Potřebné formuláře jsou dostupné ke stažení na webu města. Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, senioru° a rodin s dětmi do plánovaných aktivit. „V jednotlivých programech je vždy stanoven mezní termín pro podání žádosti, ten nejbližší je už 31. ledna, a minimální míra finanční spoluúčasti, kterou je žadatel povinen dodržet,“ doplnil vedoucí odboru ekonomiky Jan Mareš.

O dotační příspěvek je možné zažádat na oživení veřejného prostoru, na podporu kreativity a komunitního rozvoje, na aktivity spojené s popularizací místní historie nebo na projekty v sociální oblasti a v oblasti výchovy a vzdělávání. Dále je možné žádat na celoroční činnost sportovních klubů a volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo na jednotlivé sportovní projekty či podporu talentované mládeže. Otevřen je rovněž dotační titul na opravy nemovitostí v městské památkové zóně.

Podrobné informace k jednotlivým dotačním programům naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…