Chomutov: Předvánoční dražbu provázel zájem

18.12.2011 20:13

Na sedmou dražbu exekučně zabavených věcí městskými správci se přišlo zaregistrovat 38 zájemců.

Chomutov: Předvánoční dražbu provázel zájem
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Dražba začínala až v odpoledních hodinách, proto jsme zaznamenali větší počet zájemců,“ říká ekonom města a zároveň licitátor Jan Mareš. Z 90 nabízených položek se prodalo celých 55 za více než 30 tisíc korun. Největší zájem byl o LCD televizor a videokameru, jejichž vyvolávací ceny se až zčtyřnásobily. „Exekucemi a následně dražbou zabavených věcí získáváme do rozpočtu města dlužné částky, což je naší zákonnou povinností,“ říká primátor Jan Mareš.

V opakované dražbě se z osmnácti souborů předmětů prodaly čtyři, úspěšnější byla řádná dražba. Dražitelé projevili zájem o elektroniku, například LCD televizor se místo za vyvolávací cenu 1 500 prodal za 4 500 a videokamera zvýšila svoji cenu ze 700 dokonce na čtyřnásobek. „Neprodaly se osobní automobily a oproti minulé dražbě nebyl ani zájem o nabízený nábytek,“ shrnuje ekonom Mareš. Celkem se za tuto aukci utržilo 33 400 korun. Město tak získalo prodejem majetku dlužníků od roku 2009, kdy s exekucemi a dražbami začalo, již přes 210 tisíc korun. 

Exekuce prováděné městskými správci daní mají výrazný výchovný efekt. Jsou zaměřené především na chronické neplatiče poplatků za psy, za odpady a pokuty za přestupky především proti veřejnému pořádku. „Do platebních potíží se může dostat každý, ale vždy musí chtít nastalou situaci řešit. Má možnost sepsat splátkový kalendář a rozložit si tak platby podle svých možností,“ dodává primátor Mareš. Při Městském ústavu sociálních služeb v Chomutově navíc funguje dluhová poradna, která nabízí své služby potřebným zdarma.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…