Chomutov: Rekonstrukce Čelakovského ulice přinese nové povrchy i osvětlení

28.08.2017 19:03

V Čelakovského ulici pokračuje rekonstrukce povrchu silnice i chodníků. Ulice je od 18. srpna do posledního listopadu uzavřena. Za necelých sedm milionů korun město nechá vyměnit v plné šíři asfaltový povrch od nedávno rekonstruované křižovatky v ulici Čelakovského - Zborovská - Politických Vězňů až po vjezd do městského parku.

Chomutov: Rekonstrukce Čelakovského ulice přinese nové povrchy i osvětlení
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Součástí stavby bude vybudování sedmadvaceti parkovacích míst, výměna kanalizačních vpustí a dva nové přechody pro chodce.  Jeden vznikne na téměř stejném místě naproti dětskému domovu, druhý bude úplně nový u východu z parku naproti Kouzelné školičce. „Druhý z přechodů a zúžení silnice by měly řidiče přimět stáhnout nohu z plynu. Ulice bude díky těmto opatřením bezpečnější,“ říká náměstek primátora David Dinda.

Chodníky na obou stranách budou mít minimální šíři dva metry a jejich součástí budou zatravněné a keři osázené pásy. Vlastníci okolních domů se dočkají vytvoření nových vjezdů ze žluté zámkové dlažby.

Dodavatelská firma také odstraní stávající veřejné osvětlení a nahradí ho novým. To bude vybudováno kompletně včetně výměny kabelů na obou stranách komunikace. „Pro osvětlení ulice budou použita LED svítidla s designovým krytem vycházejícím z loga města, která se doplní také na křižovatku ulic Zborovská – Čelakovského,“ řekla vedoucí úseku investic Monika Macherová. Přechody pro chodce budou také nově nasvíceny.

Objízdná trasa pro motoristy povede ulicemi Mosteckou, Tomáše ze Štítného, Politických Vězňů, Zborovskou, Palackého, Farského a Mánesova. Uzavírka se dotkne autobusové linky 306.  „Zastávku v Čelakovského ulici již nyní neobsluhují linky 341, 351 a 353 kvůli rekonstrukci mostu na silnici 1/13, která potrvá ještě několik měsíců,“ řekl Václav Záveský z Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova.  Objízdná trasa linky č. 306 povede obousměrně ulicemi Mostecká, Tomáše ze Štítného, Politických vězňů a částí ulice Čelakovského. Na objízdné trase bude linka obsluhovat pouze zastávku „Gymnázium“, jako náhradní za zastávku „Čelakovského“. Zastávky „Letní kino“ a „Tomáše ze Štítného“ linka obsluhovat nebude. Vzhledem k délce objížďky dojde k prodloužení doby jízdy a tím také ke změnám v jízdním řádu linky č. 306.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…