Chrudim: Čistička vzduchu přispívá k vyšší bezpečnosti klientů úřadu

24.03.2021 10:13 | Zprávy

Městský úřad Chrudim nasadil jako prevenci proti možnému šíření koronavirové nákazy další zbraň, tentokrát technickou. Na chodbě v přízemí budovy úřadu v Pardubické ulici je pro vyšší bezpečnost klientů i zaměstnanců úřadu umístěn ventilátor pro čištění vzduchu, redukci pachů a cirkulaci vzduchu.

Chrudim: Čistička vzduchu přispívá k vyšší bezpečnosti klientů úřadu
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Přístroj má ničit až 99 % povrchových bakterií a virů a 97 % vzduchem přenášených bakterií a virů. Samozřejmě se tak snažíme zvýšit bezpečnost prostředí pro klienty úřadu, kteří musí úřad navštívit i v době pandemie,“ říká starosta města František Pilný.

„Pochopitelně ne vše lze vyřídit na dálku. I přes jistý pokles tak příliv klientů zcela neustává. Kromě obligátní důkladné dezinfekce všech prostor úřadu a čistění všech klik, madel, tlačítek a podobně využíváme i technické zařízení s vestavěným fotohydroionizačním článkem. Přístroj tak vytváří agresivní oxidační atmosféru, zaplavuje prostory vzdušnými hydroperoxidy, superoxidy a hydroxidovými ionty. Výsledkem by měla být zásadní redukce virů a bakterií jak ve vzduchu, tak i na površích,“ vysvětluje tajemník městského úřadu František Chmelík.

„I přes maximální snahu o bezpečnost prostředí na úřadě prosíme občany, aby pro vyřizování svých záležitostí upřednostňovali před osobním kontaktem s úředníky písemný, elektronický či telefonický kontakt,“ dodává tajemník městského úřadu František Chmelík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…