Chrudim: Město má nové webové stránky

02.05.2017 18:30

Nové oficiální webové stránky města uvede chrudimská radnice do provozu nejpozději v pondělí 1. května. Dosavadní adresa www.chrudim.eu zůstává zachována, jinak ale návštěvníka překvapí zcela nový web.

Chrudim: Město má nové webové stránky
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Stránky mají jednodušší a přehlednější grafiku, jsou srozumitelněji strukturované a informace se na nich lépe vyhledávají,“ srovnává vedoucí oddělení vnějších vztahů městského úřadu Sylva Drašnarová. „Věřím, že občany nová podoba webových stránek zaujme a těším se na ohlasy,“ dodává.

Dosavadní webové stránky byly vizitkou města od roku 2011. Pro tvorbu nových se radnice rozhodla z několika důvodů. „Podle zákona musíme zajistit přístup k informacím také zdravotně postiženým občanům. Nové stránky jsou například kompatibilní s přístroji, které slabozrakým a nevidomým uživatelům převádějí psané písmo na mluvené,“ říká starosta města Petr Řezníček. Tato součást ještě bude procházet testováním organizace sdružující nevidomé a slabozraké občany.

Kromě uživatelsky přívětivějšího prostředí je cílem nových stránek nabídnout obyvatelům i návštěvníkům města modernější přístup k informacím. Web je tak díky tzv. responzivnímu designu lépe uzpůsoben pro zobrazení v mobilních zařízeních, jako jsou tablety, mobilní telefony apod. Web města vytvořila specializovaná společnost WEBHOUSE z Jihlavy.

Stránky jsou rozděleny na hlavní sekce Město a úřad a Chci si zařídit. První je spíše úřední a obsahuje všechny nezbytné informace pro občany o městě, jeho historii i současnosti, o správě města, organizacích, podnikání i investorských příležitostech. Druhá hlavní sekce je zaměřena na pomoc se základní orientací v životních situacích, kde nastupuje úřad. Možnosti trávení volného času nebo informace pro turisty jsou řešeny odkazy na další přidružené weby.

Stránky budou měsíc ve zkušebním provozu

Součástí nových stránek je nyní kvalitnější možnost vyhledávání článků a dokumentů. Jednou z novinek je rubrika Tisk a Na pravou míru, která nabídne vybrané tiskové zprávy města, resp. se bude vypořádávat se zavádějícími, nepřesnými či mylnými informacemi, jež mohou kolovat na veřejnosti.

Důležité položky stránek města, jako je elektronická úřední deska, rezervační systém pro objednání se na úřad, Aktuality v dopravě a další zůstávají pochopitelně zachovány.

„Nové stránky města nyní budou měsíc ve zkušebním provozu. Na některých odkazech stále ještě průběžně pracujeme, a tak se může stát, že si návštěvník povšimne drobných změn. Prosíme proto o trpělivost a pochopení,“ uvádí Sylva Drašnarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.