Chrudim: V Městském parku se objeví nový herní prvek

21.02.2016 10:41

Chrudimští radní na svém jednání 9. února 2016 schválili vyhodnocení veřejné zakázky na akci „Oživení Městského parku“. Jeho předmětem je dodání herního prvku, který bude složen z dřevěných kůlů, lan a spojů. Umístěn bude do trávníkové plochy parku.

Chrudim: V Městském parku se objeví nový herní prvek
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Bude se jednat o originální herní prvek určený pro děti od šesti let a mladé lidi. Chceme jím park, který je poměrně hojně navštěvován, oživit, a zvýšit jeho atraktivitu,“ říká starosta města Petr Řezníček.

Cena herního prvku je podle vítězné nabídky 513 tisíc korun včetně DPH. Prvek bude hrazen z dotace z Programu švýcarsko-české spolupráce, je totiž součástí velkého projektu Zdravého města a místní Agendy 21.

Zmiňovaný prvek nebude do budoucna jedinou volnočasovou atraktivitou parku. Město Chrudim současně zahájilo práce na přípravě projektu dětského hřiště a malého sportoviště v severní části parku.

„V tomto případě se jedná o prostor, kde bylo dřív hřiště na pétanque a volejbalový kurt. Obě místa jsou dnes zarostlá a nevyužívaná, což je vzhledem k návštěvnosti parku i blízkosti bytových sídlišť velká škoda,“ doplňuje místostarosta města Jan Čechlovský.

V současné době se připravuje studie řešení této plochy, která by podle radnice i architekta města měla být v optimálním případě propojena se stávajícím areálem dopravního hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…