Chrudim chce zklidnit provoz vozidel ve Václavské ulici

05.04.2018 15:17

Chrudimští radní koncem měsíce března 2018 mimo jiné schválili zadání veřejné zakázky na zařízení pro měření úsekové rychlosti vozidel a detekci nákladních vozidel v ulici Václavská v úseku od nemocnice k ulici K Presům, který je dlouhý cca 760 metrů.

Chrudim chce zklidnit provoz vozidel ve Václavské ulici
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Ve zmíněné lokalitě jsme již koncem loňského roku prováděli za pomoci statistického radaru průzkum. Vyhodnocením dat potom bylo zjištěno, že zde skutečně dochází k velkému překračování dovolené rychlosti i porušování zákazu jízdy nákladních vozidel,“ říká místostarosta města Chrudim Jaroslav Trávníček.

Předmětem veřejné zakázky je dodání potřebného zařízení pro úsekové měření včetně automatizovaného přenosu dat o provedeném měření a zajištění provozu potřebných softwarových aplikací.

Město Chrudim by si chtělo zařízení pronajmout na dobu 5 let, předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí zhruba 2,5 milionu korun bez DPH. Systém by měl být spuštěn ještě v první polovině tohoto roku.

„Předpokládáme, že by systém mohl fungovat od začátku měsíce června,“ doplňuje místostarosta Jaroslav Trávníček.

Statistický radar, který v loňském roce město pořídilo, je používán k provádění průzkumu postupně i v dalších chrudimských lokalitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.