Chrudim získala certifikát Smart City za MŠ Víta Nejedlého

01.12.2017 7:38

Teprve před pár dny schválili chrudimští radní přerušení provozu v Mateřské škole Víta Nejedlého v květnu až srpnu příštího roku z důvodu plánované rekonstrukce ke snížení energetické náročnosti budovy školy. Nyní nám „na stole“ za tento projekt přistál certifikát ze soutěže Chytrá města pro budoucnost 2017.

Chrudim získala certifikát Smart City za MŠ Víta Nejedlého
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Během rekonstrukce bude kromě zateplení, které zahrnuje i nová okna a dveře, vyměněna elektroinstalace, dlažby a proběhnou další nutné stavební úpravy. Výsledkem bude celková revitalizace školky a snížení jejích provozních nákladů (orientační úspora činí 107 000 Kč za rok). Dojde také k úspoře emisí CO2.

„V rámci rekonstrukce chceme použít i tvz. chytrá řešení, kdy budou pro dosažení úspor a návratnost investice v budově školky realizovány rekuperační jednotky. Ty jednak přispějí ke zlepšení klimatu ve třídách a zároveň pomohou  získávat teplo z odpadního a větracího vzduchu,“ dodává Petr Řezníček, starosta města.

Akce bude částečně financována dotací z Operačního programu Životní prostředí, která činí necelé 3 mil. Kč. Celkové náklady budou ve výši 9.975.454 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

13:37 Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

Krajské město ožije ve dnech 28. - 30. června třetím ročníkem pouličního zážitkového festivalu Zlín …