Děčín: Vánoce 2023 - létající andělé, zpívající strom či betlém

27.10.2023 19:06 | Tisková zpráva

Stejně jako loni se hlavní vánoční program odehraje před městskou knihovnou. Chybět ale nebudou trhy na Husově náměstí nebo oblíbené středeční zpívání. Letošní novinkou bude betlém v Křížové ulici. Ta se promění na vánoční uličku.

Děčín: Vánoce 2023 - létající andělé, zpívající strom či betlém
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

První adventní víkend je tradičně spjat s rozsvícením vánočních stromů. Ani letos tomu nebude jinak. „Program odstartuje sobotním Food festivalem za doprovodu například skvělého Ondřeje Rumla. V neděli je kromě sletu andělů připraven také koncert Pěveckého sboru gymnázia a Vánoční koncert pro Děčín teplické konzervatoře,” popisuje Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport (Volba pro Děčín). Chybět nebudou ani oblíbené pohádky pro děti nebo tvořivé dílny.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17099 lidí

Pro prostor před knihovnou se rada města rozhodla na základě doporučení městské policie a Městského centra kultury a cestovního ruchu především proto, že nebude potřeba nijak omezovat dopravu uzavřením páteřní komunikace a odkláněním autobusové dopravy.

Důležitou roli hrají i veřejné toalety, které jsou u knihovny k dispozici, a také lepší zázemí pro všechny účastníky v prostorách informačního centra. Podle městské policie je prostor před knihovnou vhodnější i kvůli bezpečnosti. Město plánuje prostor před knihovnou více zútulnit vánočními dekoracemi.

Na několika místech

Celý pestrý adventní program včetně stánkařů je letos kompletně v režii města a bude probíhat na různých místech. Skvělou atmosféru si lidé budou moct vychutnat po celou dobu adventu v Křížové ulici. Budou zde stánky s občerstvením a drobnými dárky, fotopoint, dřevěný betlém a oblíbený zpívající strom.

„Mám velkou radost, že se v rámci vánočního programu podařilo do Děčína vrátit zpívající strom, který opět bude krásnou příležitostí pro setkávání a sdílení hudby,“ potvrzuje Martin Pošta atraktivnost letošního programu.

Další vánoční stromy se rozsvítí na Masarykově náměstí, v Křížové ulici, na Husově náměstí, před hlavním nádražím a také na Pastýřské stěně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…