Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

19.05.2024 7:37 | Tisková zpráva

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony svého fungování. Jeho dva ovály už poskytly prostor pro stovky rekreačních bruslařů a stal se už také místem mistrovských závodů. Několik měsíců zde mají sportovci k dispozici i vybavené zázemí vytvořené z několika unimo buněk do jednoho celku. Nejnověji byl areál osázený mobiliářem, který doplnil celkové možnosti prostoru – v dubnu zde město umístilo několik laviček, stojany pro jízdní kola a box s koši na tříděný odpad.

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení
Foto: Opava
Popisek: Opava

Lavičky byly použity stejné jako u tanečního parketu v Městských sadech, tedy variabilní a mobilní, které se dají v případě potřeby využít třeba jako stupně vítězů. „Lavičky jsou vyrobeny z textilního kompozitu, tedy ekologického recyklovaného materiálu, který zajišťuje jejich odolnost vůči počasí, poničení chemickými prostředky i standardnímu mechanickému poškození a měl by být dlouhodobě stabilní. Ze stejného materiálu jsme nechali vyrobit i stojany na kola a box, ve kterém jsou umístěny koše na papír, plast a sklo,“ popisuje inventář vedoucí kanceláře primátora Jana Foltysová s tím, že právě na ekologický aspekt dávalo město velký důraz s ohledem na to, že se jedná o prostor, kde se scházejí malí i velcí sportovci holdující modernímu bruslení na kolečkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …