Díky rychlému zásahu znojemské radnice je exekuce téměř u konce

10.02.2013 21:12

Neoprávněná exekuce, která byla na město Znojmo nařízena v lednu, bude v polovině února definitivně minulostí. V katastru nemovitostí je již vyznačeno rozhodnutí exekutora o zrušení nakládání s majetkem, dále vydal exekutor rozhodnutí o zastavení exekuce. Toto rozhodnutí ještě musí nabýt právní moci, k čemuž by mělo dojít právě v polovině února.

Díky rychlému zásahu znojemské radnice je exekuce téměř u konce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Městu Znojmu se podařilo velmi rychle prokázat, že exekuce namířená proti němu je zcela neoprávněná. Dluh vůči paní Třešňákové, kvůli kterému se celý proces exekuce rozběhl, byl zaplacen dávno před tím, než došlo k zahájení exekuce. Aby město celý proces zrychlilo, tj. aby mohlo pokračovat v probíhající privatizaci městských bytů, složilo na účet exekutora jistotu, která zaručila zrušení všeobecného zákazu nakládání s majetkem města (o vrácení složené jistoty zpět na účet města bylo právním zástupcem města Znojma požádáno, jakmile vydal exekutor rozhodnutí o zastavení exekuce).

Koncem ledna rovněž exekutor rozhodl o zastavení exekuce. Paní Třešňáková je rovněž povinna uhradit náklady exekuce a náklady řízení. Definitivní zastavení exekuce, tedy výmaz exekuce jako takové z katastru nemovitostí, je navázáno na nabytí právní moci rozhodnutí o zastavení exekuce.

Kvůli nařízené exekuci a zákazu nakládat s majetkem města nemohly být dle exekučního řádu podány návrhy na vklad ke všem kupním smlouvám na prodej městských bytů, jejichž prodej schválilo prosincové zastupitelstvo. Asi šedesát nájemců, kteří nemeškali a přišli ihned po schválení zastupitelstvem podepsat kupní smlouvy, tak čekalo zdržení. Prodej jejich bytů se oddálil o tři týdny. Nyní již může privatizace městských bytů pokračovat nerušeně dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.