Do Znojma zavítá v rámci příprav na kvalifikaci o MS reprezentace Německa

24.01.2018 19:02

Je to tak! Znojmo bude svědkem „mezinárodního utkání“. Tato pecka vzešla přímo od německého svazu, který projevil zájem utkat se v rámci finálních příprav na kvalifikaci o MS s A-týmem TJ Znojmo LAUFEN CZ.

Do Znojma zavítá v rámci příprav na kvalifikaci o MS reprezentace Německa
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Utkání se odehraje v neděli 28. ledna od 17 hodin ve Sportovní hale města Znojma. Německý soupeř se po něm vydá do slovenské Nitry, kde jej čeká náročná kvalifikace s cílem vysloužit si „vstupenku“ na mistrovství světa, které se odehraje letos v prosinci v České republice.

Pro znojemskou družinu zůstává jasnou prioritou sobotní důležité utkání s Libercem, ale na nedělního soupeře se už velmi těší. „Bude to velmi zajímavé utkání, s nikým podobným jsme ještě nehráli, tak jsem zvědavý na porovnání obou soupeřů. S reprezentací nějaké země nehrajete každý den, takže se určitě těšíme“, řekl k blížícímu se utkání obránce Jakub Martinek. V utkání zřejmě dostanou prostor také hráči, kteří nejsou v Tipsport Superlize tolik vytíženi.

Pro německou reprezentaci to bude přímá generálka, o tři dny později už vstoupí do „slovenské“ kvalifikace. V ní se utká s věhlasnými Švédy, Francií, Slovinskem a s domácím Slovenskem. Znojemští diváci se mají na co těšit, jelikož za německou reprezentaci chytá Sebastian Weissgerber – brankář švýcarského top týmu Floorball Köniz. V jeho řadách ale najdete i Sebastiana Herrmanna hrajícího nižší soutěž ve Švédsku nebo forvarda Tino von Pritzbuera hrajícího za slavný Wiler Ersigen!

Utkání, které tu ještě nebylo

K utkání se vyjádřil znojemský manažer a trenér Jan Šťastník: „Jsem velmi rád, že jsme dotáhli domluvu až dokonce a ve Znojmě se tak bude hrát utkání, které tu ještě nebylo. Německá reprezentace je ve finální přípravě na kvalifikaci o mistrovství světa a zápas s námi je pro ně ostrý test. Jsem zvědavý na konfrontaci s pro mě neznámým florbalovým soupeřem.“

Na utkání se těší i místostarosta Znojma Jan Grois: „Osobně přijdu znojemské florbalisty podpořit. Bude mi rovněž ctí předat po zápase cenu za nejlepšího hráče každého týmu. Samozřejmě si přeji, abychom vyhráli, ale budeme to mít těžké.“

Pro všechny fanoušky bude na utkání volný vstup. Úvodní buly je na programu v neděli 28. ledna od 17 hodin! Všichni jste srdečně zváni!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…