Do práce na kole ve Znojmě již potřetí

22.03.2017 15:33

S březnem odstartovaly po celém Česku registrace do soutěže Do práce na kole, do které se třetím rokem ve spolupráci se spolkem Cyklo Klub Kučera Znojmo zapojuje i město Znojmo. Cílem kampaně je hravou formou přivést obyvatele měst k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne.

Do práce na kole ve Znojmě již potřetí
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Do práce na kole je týmová soutěž pro všechny, kdo sestaví tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu s kolegy dojíždí během května do práce na kole. Letos se již podruhé mohou do soutěže zapojit i běžci, chodci, bruslaři, skateboardisti, longboardisti, vozíčkáři. Registrace jsou otevřené do 30. dubna na www.dopracenakole.cz.
Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru. Ústřední postavou pro tento rok a hlavním mediálním podporovatelem je dlouholetý cyklista a sportovec Pavel Pafko.

Všichni účastníci soutěže dostanou trika z biobavlny s originálním potiskem, budou moci využívat různé slevy a výhody u partnerů soutěže a vítězové pak získají třeba kolo nebo koloběžku. V rámci soutěže se účastníci mohou zapojit hned do několika soutěžních kategorií zaměřených na četnost, délku jízdy, kreativitu aj. „V uplynulém ročníku bylo na Znojemsku přihlášeno 61 účastníků, kteří pravidelně využívali kolo k přepravě do práce, anebo kteří do práce chodili pěšky. Věříme, že letos se nám počet účastníků opět o něco zvýší,“ říká koordinátor projektu Do práce na kole Jaroslav Milbach.

„Pro zájemce připravujeme několik tipů a upozorníme na výhody dopravy do práce a za zábavou pomocí jízdních kol, pěšky nebo na kolečkových bruslích. Soutěž zahájíme symbolickou Májovou vyjížďkou na první květnový den a zároveň chystáme i spanilou jízdu městem s předpokládanou účastí 300 cyklistů,“ dodává Čestmír Vala z Cyklo Klubu Kučera Znojmo.

Loni se soutěže Do práce na kole zúčastnilo téměř 11 000 lidí z 1 825 institucí a 27 měst. Podrobnější informace jsou na www.dopracenakole.cz. Místním zdrojem informací www.znojmo-zdravemesto.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…