Dobrá zpráva pro liberecké lyžaře

22.09.2014 10:56

Liberečtí radní schválili uzavření memoranda o spolupráci v oblasti rozvoje lyžařského areálu mezi Sportovním klubem Ještěd (SKJ), Sportovním areálem Ještěd, a.s. (SAJ) a statutárním městem Liberec.

Dobrá zpráva pro liberecké lyžaře
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Schválením změny územního plánu města Liberce na minulém zasedání zastupitelstva a nyní schválením memoranda s klíčovým partnerem v areálu, kterým je sportovní organizace Sportovní klub Ještěd (SKJ), byl učiněn další potřebný krok pro rozvoj lyžařského areálu na Ještědu. Statutární město Liberec postupně vytváří podmínky pro rozvoj sjezdového lyžování v Liberci – Horním Hanychově.

„Liberečtí lyžaři i návštěvníci areálu z vlastní zkušenosti jistě dobře vědí, že kapacita sjezdovek neodpovídá možnostem, které nabízí vleky a lanovky. Tento nepoměr může odstranit připravované zkapacitnění sjezdovek,“ řekl náměstek primátorky Jiří Rutkovský. Dalším aktuálním nedostatkem areálu je zcela nedostatečné zázemí pro návštěvníky areálu u dolní stanice lanovky na Skalku. „Lyžařům u nás chybí prakticky veškeré zázemí, které je obvyklým standardem. Část služeb, například půjčovna lyžařského vybavení, je dnes nabízena pouze v buňkách umístěných v sousedství parkoviště,“ vysvětlil náměstek.

Zmíněné i další nedostatky by měl odstranit projekt „Modernizace sportovního areálu v Liberci – Horním Hanychově (Ještěd)“, jehož příprava může být nyní, po schválení zmíněných dokumentů, zahájena.

„Projekt není zatím zpracován ani v rovině záměru a proto ani nevíme, jestli bude město pro rozvoj potřebovat pozemek pod objektem SKJ. Objekt lyžaři zvaným Houston II. je ve vlastnictví sportovního klubu SKJ a dnes slouží jako zázemí sportovního klubu, pro školení trenérů a ještědské lyžařské školy. V případě, že budeme potřebovat tento pozemek pro rozvoj areálu, nabídneme sportovnímu klubu možnost vytvoření zázemí na jiném pozemku v této oblasti u dolní stanice lanovky Skalka,“ doplnil Jiří Rutkovský. Je v zájmu města spolupracovat se sportovním klubem, který má na Ještědu dlouhou tradici, sdružuje mnoho sportovců a to včetně mnoha libereckých dětí a mládeže, které zde SKJ učí lyžovat.

Areál sjezdového lyžování spravuje a provozuje společnost Sportovní areál Ještěd a.s. (SAJ), jejímž vlastníkem je statutární město Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…