Domažlice: Dotace může pomoci s rekonstrukcí Vojtěchovy ulice

07.01.2021 9:38

Maximálně 60 procent z uznatelných nákladů by mohla pokrýt dotace z ministerstva pro místní rozvoj, o kterou zažádá město Domažlice v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí Vojtěchovy ulice.

Domažlice: Dotace může pomoci s rekonstrukcí Vojtěchovy ulice
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Očekávaná cena dle projektu je 11,5 milionu korun, uznatelné náklady jsou zhruba ve výši 7 milionů korun, dotace by tak mohla pokrýt náklady cca 4 mil. Kč.

S podáním žádosti o dotaci na MMR ČR v rámci dotačního titulu "Podpora obnovy místních komunikací" souhlasili domažličtí zastupitelé. Na svém posledním jednání také schválili předfinancování projektu z mestského rozpočtu.

Při celkové rekonstrukci se počítá s renovací parkovacích míst a vybudování nových, opravou chodníků a úpravou veřejné zeleně.

Město již má pravomocné stavební povolení, projekt byl pozastaven kvůli napjatému rozpočtu v souvislosti s nástupem koronavirové krize v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob