Dvůr Králové nad Labem: SMS parkovné půjde nově zaplatit platební kartou prostřednictvím aplikace pro chytré telefony

31.12.2018 21:13

Od února 2019 dojde ke změně poskytovatele služby SMS parkovného, kterým bude nově společnost Globdata, a. s.. Ta tuto službu provozuje v dalších 46 městech po celé České republice. Smlouvu schválila rada města.

Dvůr Králové nad Labem: SMS parkovné půjde nově zaplatit platební kartou prostřednictvím aplikace pro chytré telefony
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Objednávka parkovacího lístku pomocí SMS zprávy bude probíhat podobně jako dosud, nově však bude možné parkovné zaplatit i platební kartou, a to prostřednictvím aplikace pro chytré telefony.

Objednávka parkovacího lístku pomocí SMS zprávy bude probíhat podobným způsobem jako dosud. Uživatel (parkující) vytvoří zprávu, do jejíhož textu vepíše klíčové slovo a zprávu odešle na specifické telefonní číslo. Na základě zaslané objednávky bude uživateli během pár vteřin doručena zpráva v podobě SMS parkovacího lístku.

„Parkovné však bude možné kromě tradiční úhrady smskou zaplatit nově i platební kartou, a to prostřednictvím aplikace Sejf pro chytré telefony,“ upozorňuje na hlavní výhodu Jan Štípek, ředitel Městské policie Dvůr Králové nad Labem (MPDK), a dodává: „SMS parkovné bude možné objednat i přes internetové stránky www.parkovacilistek.cz, případně pomocí aplikace pro chytré telefony. Služba také nabízí možnost informovat řidiče o blížícím se vypršení zaplacené parkovací doby a dát mu tak příležitost si dobu parkování prodloužit, aniž by musel dojít k parkovacímu automatu.“

MPDK, která ve městě parkovací automaty provozuje, a kontroluje placení parkovného, bude mít k dispozici rozhraní pro správu a vyhodnocení provozu celého systému SMS parkovacích lístků. Jednoduchá bude také kontrola zaplacení parkovného. Strážník do online aplikace v chytrém telefonu zadá registrační značku zaparkovaného vozidla a objeví se mu informace nejen o tom, zda řidič zaplatil parkovné, ale také do kdy.

Vzhledem k tomu, že stávajícímu poskytovateli služby SMS parkovné smlouva končí 31. prosince 2018 a smlouva s novým poskytovatelem je uzavřena od února 2019, upozorňujeme, že během ledna nebude služba SMS parkovného dostupná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…