Fotografická soutěž k 20. výročí zápisu Prahy na seznam UNESCO

12.12.2012 8:21

Moje Praha 20 let. Každý, kdo má zájem se soutěže o hodnotné ceny zúčastnit, může se registrovat na www.mojepraha20let.cz . Soutěž poběží až do 11. června 2013.

Fotografická soutěž k 20. výročí zápisu Prahy na seznam UNESCO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střechy na Malé Straně

V letošním roce slaví Praha 20. výročí zápisu historického centra města na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Při této příležitosti připravil pražský magistrát internetovou fotografickou soutěž. Každý návštěvník webu bude mít příležitost se zaregistrovat a nahrávat dvojice fotografií Prahy – před dvaceti lety a dnes. Zadáním adresy místa pořízení budou fotografie lokalizovány a vznikne tak unikátní mapa Prahy, která všem návštěvníkům webu poskytne možnost se „procházet“ po Praze minulé i současné. Do prezentace je integrována technologie Google Maps, která umožňuje libovolně přibližovat, oddalovat a posouvat mapu Prahy, do níž budou zakresleny ikony v místech, k nimž účastníci soutěže nahráli fotografie. Vedle tohoto interaktivního způsobu prohlížení nahraných fotografií bude pro konzervativnější návštěvníky k dispozici i klasická fotogalerie s řadou náhledových fotografií umístěných na jednotlivých stránkách.

Návštěvníci webu  www.mojepraha20let.cz  budou hlasovat pro fotografie, které se jim nejvíce líbí. Pro autory vítězných fotografií jsou připraveny zajímavé ceny. Vyhlášení výsledků a fotoreportáž z předání cen budou zveřejněny na webu soutěže.

Hlavní město Praha 2. října vypsalo veřejnou zakázku malého rozsahu na „Návrh reklamní kampaně HMP k 20. výročí zapsání historického centra Prahy na Seznam světového dědictví UNESCO“. Zakázku vyhrála firma Web Design Studio Praha, s.r.o., která připravila vizuální interaktivní mediální kampaň formou soutěžní webové prezentace  www.mojepraha20let.cz . Tato prezentace bude kontinuálně mediálně podporována na internetu po dobu šesti měsíců. Do akce jsou také začleněny nejoblíbenější světové sociální sítě Facebook, Twitter a Pinterest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…