Frenštát pod Radhoštěm: Město věnovalo dar na Svatovítské varhany

15.04.2017 13:53

Město Frenštát pod Radhoštěm věnovalo dar ve výši 10 580 korun Nadačnímu fondu Svatovítské varhany na pořízení varhan v Katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Výše daru odpovídá jedné koruně za každého občana našeho města.

Frenštát pod Radhoštěm: Město věnovalo dar na Svatovítské varhany
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Obrátil se na nás Svaz měst a obcí České republiky spolu s arcibiskupem pražským, kardinálem Dominikem Dukou. Svatovítská katedrála je jedním z kulturních a historických symbolů celého našeho národa, je výsledkem práce mnohých generací našich předků a také jejich odkazem pro budoucí generace, na kterém se chce i naše město podílet. Proto rada města rozhodla o poskytnutí finančního daru,“ řekla starostka města Zdeňka Leščišinová.

Nadační fond Svatovítské varhany shromáždil do dnešních dnů více než 24 milionů korun, což představuje zhruba necelou třetinu potřebných finančních prostředků. Nyní je tak možné začít se stavbou nového nástroje. Slavnostní akt podpisu smlouvy na stavbu nových varhan za účasti představitelů České republiky, jimiž jsou držitelé sedmi klíčů od korunní komory, se uskuteční 24. dubna 2017 přímo v samotné katedrále.

Více informací naleznete na www.svatovitskevarhany.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…