Frenštát pod Radhoštěm: Město získalo dotaci na technické a interiérové vybavení Domu kultury, kina a knihovny

10.02.2023 16:59 | Tisková zpráva

Město získalo dotaci ze Státního zemědělského intervenčního fondu z Programu rozvoje venkova ČR na projekt Technické a interiérové vybavení Městského kulturního střediska. Přiznaná dotace je ve výši 479 200 korun.

Frenštát pod Radhoštěm: Město získalo dotaci na technické a interiérové vybavení Domu kultury, kina a knihovny
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Celkové náklady na tento projekt dosáhnou částky více jak 723 tisíc korun.  Díky doplnění a pořízení nového interiérového a technického vybavení dojde k zatraktivnění prostor Domu kultury, Městské knihovny a Kina pro návštěvníky a poskytne jim lepší zážitek při jejich návštěvě. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21911 lidí

Předmětem projektu je interiérové vybavení objektů frenštátského Domu kultury, Městské knihovny a Kina a technické vybavení pro pořádání kulturních a společenských akcí. „Dětské oddělení ve frenštátské Městské knihovně získá nové zázemí v podobě dřevěného podia určeného k sezení. Tento moderní nábytkový prvek bude zhotoven na míru. Také komunitní prostor IdeaLab bude vybaven pracovními stoly, skříňkami a regály. Prostor navíc získá lepší akustiku,“ sdělila vedoucí knihovny Pavlína Martináková.

Z dotace budou zakoupeny také stoly a židle do Kina. „V kině vznikne druhý menší sál, který bude mít cca 20 míst k sezení. V tomto prostoru by se v budoucnu mohly pořádat menší konference, workshopy nebo tiskovky, při kterých bude zapotřebí projektor. Ten bude také zakoupen z dotace MAS Lašsko. Celkově bude z dotace pro Kino použito 150 tisíc korun a další prostředky k nákupu ozvučení budou hrazeny z rozpočtu města,“ uvedl Ondřej Svoboda, vedoucí Kina.  Nové dřevěné praktikábly, drobná osvětlovací a ozvučovací technika rozšíří inventář Domu kultury.

Poskytovatelem dotace je SZIF Státní zemědělský intervenční fond Ministerstva zemědělství ČR prostřednictvím MAS Lašsko. Konečná výše dotace je ve výši 80 % ze skutečných celkově uznatelných nákladů projektu, maximálně však ve výši 479 200 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…