Frýdek-Místek: Adventní putování za Ježíškem

05.12.2022 19:31 | Tisková zpráva

Turistické informační centrum Frýdek-Místek připravilo v Sadech Bedřicha Smetany další zábavnou stezku pro děti. Tentokrát se budou moci s rodiči nebo učiteli vydat na adventní putování za Ježíškem.

Frýdek-Místek: Adventní putování za Ježíškem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Stezka bude v sadech dostupná do 11. prosince 2022. „Premiérová stezka, kterou jsme uspořádali v říjnu v rámci oslav Týdne turistických informačních center, měla u učitelů i rodičů kladný ohlas. Proto jsme připravili další právě na období Vánoc, kdy chceme dětem opět zábavnou formou připomenout, jaké svátky, lidové tradice i příběhy se váží k tomuto magickému datu,“ říká ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17941 lidí

Putování začíná adventem a pokračuje svátky sv. Mikuláše, Barbory, Lucie či Tří králů. Děti se ale také dozví, jaké tradice se dodržují na Štědrý den, nebo proč se na Štěpána chodí na koledu. Stezka, která má vždy varianty otázek – lehčí a těžší, je v sadech Bedřicha Smetany připravena zdarma a je přístupná kdykoliv v průběhu dne. Pro zapojení stačí navštívit některou z poboček Turistického informačního centra Frýdek-Místek, kde si zájemci vyzvednou hrací kartu. Po absolvování ji mohou donést zpět do informačního centra, kde získají malou odměnu a absolventský diplom.

TIP!
Vyrazte s průvodcem za příběhem Vánoc a připomeňte si vánoční zvyky a tradice a nasajete tu pravou vánoční atmosféru. Komentovaná prohlídka se koná 14. prosince v 15:30 hodin. Sraz v TIC na Zámeckém náměstí ve Frýdku, nutná rezervace na webu ZDE. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…