Frýdek-Místek: Červená lávka v Revoluční s novým protiskluzovým nátěrem

14.12.2022 8:35 | Tisková zpráva

Červená lávka v Revoluční ulici ve Frýdku je po nezbytné opravě. Město zareagovalo na rychlé zhoršení stavu mostovky a Technické služby města Frýdku-Místku dřevěná prkna nahradily atestovanými deskami s protiskluzovým povrchem. Díky tomu zůstane lávka do generální rekonstrukce pro občany průchozí.

Frýdek-Místek: Červená lávka v Revoluční s novým protiskluzovým nátěrem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Město zamezilo uzavření červené lávky v Bruzovské ulici. Most již řadu let vyžadoval opravu, radnice proto na rok 2023 naplánovala rekonstrukci. Důležitým krokem, který zabránil celkovému uzavření lávky, byla po konzultaci s odborníky instalace speciálních atestovaných desek z vodovzdorné překližky s protiskluzovou úpravou na celé jedné polovině mostu.

Materiál desek je vhodný pro použití zejména na lávkách pro pěší a všude tam, kde jsou požadovány vysoká odolnost a dobré protiskluzové vlastnosti. Provizorní opravu, která stála 418 tis. Kč, provedla společnost TS a.s.

Podobně jako povrchy z jiných materiálů i tento může být kluzký při namrznutí, proto bude správce komunikace v průběhu zimního období provádět zvýšený dohled na stavem povrchu lávky a bude jej ručně solit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

7:37 Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

Česká národní banka vydala zlatou minci v nominální hodnotě 5000 korun s motivy historického jádra O…