Frýdek-Místek: Hřiště na Olešné bude částečně oploceno a upraveno

16.05.2017 10:45

Multifunkční hřiště v areálu přehrady Olešná prochází v těchto dnech menším, ale potřebným faceliftem. Upravován je zejména prostor kolem velkých skluzavek a houpacích lan. Podél celého hřiště, které zahrnuje dvě hřiště pro děti, zážitkové hřiště s adrenalinovými prvky a také fitness hřiště, vyrůstá také oplocení, které povede souběžně s přilehlou cyklostezkou.

Frýdek-Místek: Hřiště na Olešné bude částečně oploceno a upraveno
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Vloni na podzim nechalo město na svah u skluzavek připevnit ringo rohože a nahoře kůly s lanem pro snadnější výstup a ve spodní části položit pryžovou dopadovou plochu. „Letos zaměstnanci technických služeb zbylý povrch kolem skluzavek osázeli novým travnatým kobercem, který oproti trávě z výsevu nepotřebuje tak dlouhou dobu k zakořenění, takže je dříve připravený k zátěži, může se tedy po něm dříve chodit a běhat,“ přiblížil primátor Michal Pobucký. Pracuje se také na odvodnění dopadové plochy pod houpacími lany. Po přívalových nebo dlouhodobějších deštích se zde držela voda, která se navíc smíchala s pískem z dopadové plochy a vytvářela zde kaluže a rozbředlou pískovou hmotu. „V místě dopadové plochy jsme vykopali rýhu, do ní položili geotextilii, vysypali struskou, položili drenáž, kterou opět zasypali struskou a znovu obalili geotextilií. Horní vrstvu opět tvoří písek,“ doplnil Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a.s.

Novinkou bude částečné oplocení hřiště. „Do konce května bude podél celého hřiště, tedy souběžně s cyklostezkou, vybudováno ochranné oplocení. Cílem je zabránit nečekanému vběhnutí dětí na cyklostezku, která je zejména v letních měsících opravdu velmi vytížená, je plná bruslařů, cyklistů, pejskařů, ale i pěších s kočárky a podobně. Plot bude mít čtyři vstupy a dvě brány pro vjezd vozidel provádějících údržbu,“ upřesnil primátor Michal Pobucký s tím, že plot oddělí hřiště od cyklostezky a spokojeni budou jak rodiče, jejichž děti bude dělit od cyklostezky překážka, tak i bruslaři a cyklisté, kteří se nebudou muset obávat náhlého vběhnutí dítěte přímo pod brusle nebo pod kolo.

Práce na hřišti jsou plánovány do konce května. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…