Frýdek-Místek: Městskou policii chrání nanotechnologie

03.05.2017 21:25

Osm vozidel Městské policie Frýdek-Místek bylo ošetřeno nanotechnologií, která má eliminovat rizika infekcí při výkonu služby. Speciální nástřik zlikviduje bakterie, viry, plísně i nepříjemné pachy.

Frýdek-Místek: Městskou policii chrání nanotechnologie
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Strážníci denně pracují s rizikovými skupinami lidí, takže si určitě zaslouží, abychom hledali všechny možné způsoby, i ty nejmodernější, jak zvýšit bezpečnost jejich práce i hygienickou kulturu,“ poznamenal primátor Michal Pobucký.

Ředitel městské policie Milan Sněhota doplnil, že strážníci tráví v interiérech služebních vozů opravdu dlouhý čas a mnohdy nemají prostor ani čas na adekvátní hygienu, pokud se dostanou do přímého kontaktu s osobami pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. „Nástřik pomocí nanotechnologií funguje na všechny mikroorganismy a dokáže dlouhodobě snížit bakteriální znečištění interiérů přibližně o osmdesát procent.

Dodavatel služby garantuje účinnost po dobu nejméně dvou let,“ přiblížil Milan Sněhota. Ihned po ošetření vozu se spustí oxidační procesy, kdy jsou mikroorganismy při kontaktu s ošetřenými plochami okamžitě degradovány. Toto vše se děje neustále v interakci se světlem 24 hodin denně, 24 měsíců. Díky eliminaci bakterií se odstraní i nepříjemné pachy v interiérech aut a nemalou přidanou hodnotou je i ta skutečnost, že se ošetřené plochy velmi dobře udržují čisté, protože odpuzují mastnoty a nečistoty.

K využití moderních technologií přispěla i ta skutečnost, že službu poskytuje společnost NanoZone v rámci projektu pro městské policie v celé ČR a nabízí pro účastníky grant od japonského výrobce nano materiálu, takže ošetření jednoho vozidla vyjde jen zhruba na tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

7:17 Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

Město Jičín osloví brněnskou Mendelovu zemědělskou univerzitu, konkrétně Lesnickou a dřevařskou faku…