Frýdek-Místek: Město nabízí na některých veřejných prostranstvích WiFi Free

02.10.2014 14:32

Město začalo před třemi lety intenzivně budovat metropolitní síť, která umožňuje vysokorychlostní datové propojení městského úřadu a městských organizací.

Frýdek-Místek: Město nabízí na některých veřejných prostranstvích WiFi Free
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V současné době je optickým kabelem propojeno 43 městských zařízení a organizací, od drtivé většiny škol a školek přes knihovnu, Domov pro seniory, Sportplex, Beskydské informační centrum, po KulturuFM. V blízké budoucnosti budou na metropolitní síť napojeny i zbývající městské organizace, například Středisko volného času Klíč nebo Penzion pro seniory.

Metropolitní síť vybudovanou prostřednictvím optických vláken na území města vlastní a spravuje městská společnost TS a.s. V současné době je využívána převážně pro internetové připojení, v budoucnu by ale mohla sloužit také pro další datové služby, například pro levnější telefonování, centrální zálohování dat nebo provozování kamerových systémů.  Cílem je snižovat náklady na datové a telekomunikační služby.

Občané města mají také možnost využít bezdrátové a nezaheslované připojení k internetu na veřejných místech v různých lokalitách města.  K dispozici je bezplatné WiFi připojení na Zámeckém náměstí ve Frýdku i náměstí Svobody v Místku, na autobusovém nádraží, dále v okolí polikliniky, kina Petra Bezruče, na třídě T. G. Masaryka v blízkosti 1. ZŠ a frekventovaných autobusových zastávek Anenská. Bezdrátové a bezplatné internetové připojení je k dispozici také návštěvníkům aquaparku Olešná a přilehlého autokempu.

Moderní doba je dobou rychlého přenosu informací. Město s ní drží krok a dá se předpokládat, že v této oblasti bude investovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…