Frýdek-Místek: Město postupně opravuje komunikace v Lískovci a dobudovává chodník

12.10.2015 20:30

Průjezd Lískovcem, jednou z místních částí Frýdku-Místku, je rok od roku příjemnější. Město investuje do oprav komunikací a nezapomíná ani na bezpečnost chodců, pro které buduje zcela nový chodník.

Frýdek-Místek: Město postupně opravuje komunikace v Lískovci a dobudovává chodník
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Opravy komunikací a výstavba chodníku byly zahájeny v loňském roce. Opravou již prošla silnice vedoucí k prameni V Hájku a také úsek od krajské silnice po kulturní dům. Letos byl nový asfaltový koberec položen v úseku od kulturního domu po transformátor. Podél opravené komunikace vznikl také nový chodník, přičemž jeho vybudování předcházelo zdlouhavé jednání s některými občany o uvolnění pozemků pro jeho výstavbu. Město opravilo také chodník podél části hlavní krajské komunikace, na které byl letos s přispěním Nadace ČEZ nasvětlen přechod pro chodce. Pracovalo se také na výstavbě nového autobusového zálivu naproti požární zbrojnice, jehož účelem je zvýšit plynulost dopravy v tomto úseku a opraveny byly některé  vedlejší ulice v Lískovci, například v okolí základní školy nebo kapličky. V nejbližších dnech se bude pracovat také na opravě komunikace vedoucí k rodinným domům u výpadovky na Řepiště. Celkové náklady výše jmenovaných akcí činí necelých 10,5 miliónů korun.

„Úpravy Lískovce budou pokračovat i v příštím roce. V současné době se zpracovává projektová dokumentace na výstavbu chodníku od transformátoru po hřbitov.  Termín realizace se bude z velké části odvíjet od majetkového vypořádání s majiteli pozemků, kterými má nový chodník vést,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že po výstavbě chodníku by měla být v tomto úseku opravena také místní komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…