Frýdek-Místek: Mezinárodní titul Ekoškola získala Mateřská škola Mateřídouška

07.07.2017 11:11

Statutární město Frýdek-Místek se pyšní dalším prestižním oceněním. Mateřská škola Mateřídouška, jejímž je zřizovatelem, získala 22. června uznávaný mezinárodní titul EKOŠKOLA.

Frýdek-Místek: Mezinárodní titul Ekoškola získala Mateřská škola Mateřídouška
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Cílem projektu EKOŠKOLA je rozvíjet u dětí ekologické myšlení, cítění a chování. O to se prostřednictvím předávání informací zábavou formou a praktických ukázek i aktivit snaží nejen učitelé a vedení školky, ale také rodiče, kteří se na projektu spolupodílí. Děti jsou tedy cíleně a nenásilně vedeny k ochraně životního prostředí. „Mateřídouška splnila podmínky pro získání titulu Ekoškola a je tak druhým školským zařízením ve městě, které se pyšní tímto prestižním oceněním. Prvním je základní škola v Lískovci, která získala titul již před deseti lety. Jsem rád, že u nás máme úspěšné školy a věřím, že další ocenění na sebe nenechají dlouho čekat,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

„Tvůrčí a citlivý vztah k životnímu prostředí se vyvíjí během celého lidského života. Není samozřejmý a nevzniká náhodou. Potřebuje podněty, podporu, dobrý příklad a především obyčejné lidské provázení, které není ničím jiným než společným hledáním správné cesty. Jsme rádi, že jsme mohli být přímo na jejím počátku, a věříme, že se nám získaný titul podaří za dva roky znovu obhájit úspěšně, se ctí, ale i s dalším poznáním toho, co je v životě člověka skutečně důležité,“ řekla ředitelka Mateřídoušky Šárka Čerňáková.

Mezinárodní titul EKOŠKOLA byl ředitelce Čerňákové předáván 22. června v prostorách Valdštejnského paláce v budově Senátu Parlamentu České republiky. Vysoké ocenění výsledků ekologických aktivit celého týmu školy v podobě nejen získaného titulu, ale také vlajky a loga EKOŠKOLY bylo následující den oslaveno s dětmi i rodiči na tradiční zahradní slavnosti. Úspěšnost všech, kdo mají zájem a snahu udělat z mateřské školy k přírodě bližší místo k životu, ocenil i radní Tomáš Benedikt Zbranek, který vyzdvihl úsilí všech malých i velkých ekologů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…