Frýdek-Místek: Mezinárodní titul Ekoškola získala Mateřská škola Mateřídouška

07.07.2017 11:11

Statutární město Frýdek-Místek se pyšní dalším prestižním oceněním. Mateřská škola Mateřídouška, jejímž je zřizovatelem, získala 22. června uznávaný mezinárodní titul EKOŠKOLA.

Frýdek-Místek: Mezinárodní titul Ekoškola získala Mateřská škola Mateřídouška
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Cílem projektu EKOŠKOLA je rozvíjet u dětí ekologické myšlení, cítění a chování. O to se prostřednictvím předávání informací zábavou formou a praktických ukázek i aktivit snaží nejen učitelé a vedení školky, ale také rodiče, kteří se na projektu spolupodílí. Děti jsou tedy cíleně a nenásilně vedeny k ochraně životního prostředí. „Mateřídouška splnila podmínky pro získání titulu Ekoškola a je tak druhým školským zařízením ve městě, které se pyšní tímto prestižním oceněním. Prvním je základní škola v Lískovci, která získala titul již před deseti lety. Jsem rád, že u nás máme úspěšné školy a věřím, že další ocenění na sebe nenechají dlouho čekat,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

„Tvůrčí a citlivý vztah k životnímu prostředí se vyvíjí během celého lidského života. Není samozřejmý a nevzniká náhodou. Potřebuje podněty, podporu, dobrý příklad a především obyčejné lidské provázení, které není ničím jiným než společným hledáním správné cesty. Jsme rádi, že jsme mohli být přímo na jejím počátku, a věříme, že se nám získaný titul podaří za dva roky znovu obhájit úspěšně, se ctí, ale i s dalším poznáním toho, co je v životě člověka skutečně důležité,“ řekla ředitelka Mateřídoušky Šárka Čerňáková.

Mezinárodní titul EKOŠKOLA byl ředitelce Čerňákové předáván 22. června v prostorách Valdštejnského paláce v budově Senátu Parlamentu České republiky. Vysoké ocenění výsledků ekologických aktivit celého týmu školy v podobě nejen získaného titulu, ale také vlajky a loga EKOŠKOLY bylo následující den oslaveno s dětmi i rodiči na tradiční zahradní slavnosti. Úspěšnost všech, kdo mají zájem a snahu udělat z mateřské školy k přírodě bližší místo k životu, ocenil i radní Tomáš Benedikt Zbranek, který vyzdvihl úsilí všech malých i velkých ekologů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…