Frýdek-Místek: Může město zabránit každé stavbě?

26.03.2017 15:40

V lidech je zakořeněna představa, že město může zabránit prakticky jakékoliv stavbě na území města.

Frýdek-Místek: Může město zabránit každé stavbě?
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Není to pravda. Například v současnosti velice komentovaná budova na Kostikově náměstí je v soukromém vlastnictví a na rozdíl od Sekerovy vily (bývalá knihovna) není kulturní památkou a nenachází se ani v památkové zóně. Možnosti města a stavebního úřadu zabránit zmíněné nástavbě jsou tedy velice omezené.

Pokud investor splní veškeré normy a legislativní požadavky (parkování, vytápění...) a pokud je vše v souladu s územním plánem (podmínky pro funkční využití konkrétního území, daná výšková regulace zástavby…), pak není prakticky možné stavbu nepovolit. Podle územního plánu jsou v této lokalitě mimo jiné přípustné stavby polyfunkčních objektů kombinující bydlení s občanským vybavením, přípustné jsou i změny dokončených staveb – nástavby, přístavby, stavební úpravy.

Dodržena byla i výšková hladina zástavby - 4 nadzemní podlaží a obytné podkroví. Budova nepatří městu a město má jen omezené páky k zasahování a ovlivňování staveb soukromých investorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…