Frýdek-Místek: Sázka na hokej se městu vyplatila

29.04.2016 17:06

Když se frýdecko-místecká radnice rozhodla úzce spolupracovat s třineckým hokejem a spojit nově vybudovanou halu Polárka s prestižní profesionální značkou, byl to risk snad jen v otázce toho, jak se může projevit určitá „okresní rivalita“. Pravdu měli ti, co si mysleli, že bude druhořadá a přebije ji kvalitní a atraktivní podívaná a v neposlední řadě úspěch, s kterým se ztotožní celé město. I proto zavítal celý tým HC Frýdek-Místek 2015 na radnici k setkání s vedením města, aby udělali společnou tečku za letošní sezonou, v níž byl zasloužený postup do WSM ligy vyvrcholením dosavadní spolupráce.

Frýdek-Místek: Sázka na hokej se městu vyplatila
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Bylo velkou neznámou, jak to spojení s třineckým hokejem lidé vezmou. Určitě si vybavujete první zápas v sezoně, který byl z pohledu fanoušků vlažný, ale tím, jak jste hráli, dali do toho srdce, získali jste je postupně na svou stranu a dnes Frýdek-Místek hokejem žije a je hokejovějším městem, než kdy býval. Odrazilo se to i v přílivu dětí v tomto sportu, za což vám rovněž děkujeme,“ pochválil hokejisty i realizační tým primátor Michal Pobucký. V poděkování za naplnění představ radnice i vedení klubu pokračoval také náměstek primátora Jiří Kajzar, který už se zabýval cíli pro další sezonu, do níž popřál hodně sportovních úspěchů, ale i spokojenosti v osobním životě. „Do další sezony vám přeji závěrečné boje play off, postup do extraligy vám přát nemůžeme, to by nešlo…“ „Ale šlo!“ reagovali před zaslouženou dovolenou dobře naladění hokejisté. K historickému sportovnímu úspěchu pogratuloval i náměstek Pavel Machala, který má ve městě sport na starosti. „Jsem rád, že se výsledky dostavily, že vzrůstal počet diváků, až nakonec chodila plná hala. Kdyby mi před lety někdo řekl, že hokejisté Frýdku-Místku porazí v první třetině Vsetín na jeho ledě 5:0, těžko bych mu uvěřil. Při nynější spolupráci to možné je a my věříme, že se bude dařit i nadále,“ řekl Pavel Machala.

Pak už se ke slovu dostali zástupci klubu HC Frýdek-Místek 2015 a předseda klubu Petr Popelář hodnotil: „Byly to nervy, ale sportovní cíl se podařilo naplnit. Nebylo by možné něco takového uskutečnit, pokud bychom neměli podporu Statutárního města Frýdek-Místek. Ten rok byl příkladem špičkové spolupráce, kdy platilo vše, co jsme si dohodli, a naplnili jsme cíl, co jsme si dali. Má to více efektů, kdy vedle postupu do první ligy se významně zvedl zájem o hokej ve Frýdku-Místku a na trénincích přípravky je tolik dětí, kolik ještě nikdy nebylo. Jsme tomu rádi, protože ne každý se na ten projekt díval pozitivně. Předvedenou hrou i přístupem k fanouškům se ale podařilo nastartovat špičkovou atmosféru v hale. Musíme využít té vlny, zejména v práci s mládeží, pokračovat v tom trendu dál a nepřejeme si nic jiného, než abychom se tu i příští rok sešli v tak dobré náladě a mohli se poplácat po ramenou, jak se nám dařilo.“

Hráči na setkání ujistili, že měli vše, co k úspěchu potřebovali. „Celá republika byla proti nám, ale jako parta jsme to zvládli. Kabina je půlka úspěchu a naše parta byla skvělá,“ shodovali se hokejisté, z nichž většina by měla dostat šanci porvat se ve vybojované vyšší soutěži i v příští sezoně, kdy Třinec bude moci před svými extraligovými konkurenty těžit z farmy zocelené první ligou. Do té doby mohou hokejisté i trochu hřešit, a proto nepohrdli stylovým dortem na oslavu postupu, který pro město připravila Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.