Frýdek-Místek má zájem o bazén v centru

09.03.2017 10:42

Vedení města v minulosti přislíbilo zabývat se otázkou plaveckého bazénu, jehož parametry by odpovídaly sportovním potřebám místních plaveckých oddílů, ale také široké veřejnosti.

Frýdek-Místek má zájem o bazén v centru
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Najít pro něj pozemek v centru města je ale téměř nemožné a náklady na jeho vybudování by také nebyly nejnižší, odhadují se na více jak sto milionů korun. Nicméně nabízí se možnost převzít a následně upravit již vybudovaný bazén při střední škole elektrostavební a dřevozpracující na ulici Pionýrů, jehož vlastníkem je Moravskoslezský kraj.

„Tato varianta se jeví jako optimální. Byla by mnohem levnější a taky přínosnější z hlediska dostupnosti, protože bazén je v centru města. Kraj je převodu bazénu nakloněn, jeho provoz totiž musí dotovat ze své kasy. Nyní bychom měli zahájit jednání o podmínkách převodu. V budově s bazénem jsou také dva sportovní sály, které škola využívá v rámci tělesné výchovy nebo je pronajímá. Předmětem jednání tedy bude i jejich užívání po případném převzetí městem. Samozřejmě je nutné zvážit investice do technických úprav bazénové vany. Chtěli bychom totiž, aby byl bazén vhodný nejen pro tréninky plavců, ale i plavecké závody,“ přiblížil záměr primátor Michal Pobucký.

Prohlídky prostor bazénu i jeho technického zázemí se účastnili také zástupci městské společnosti Sportplex, která by se případně stala jeho provozovatelem.

O dalším vývoji jednání budeme aktuálně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…