Frýdlantští hasiči získali do vozů dva tablety se speciální aplikací

26.06.2016 20:42

Dva tablety vybavené systémem RescueNavigator Basic získali ve čtvrtek 23. června 2016 v prostorách areálu hasičské zbojnice Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje dobrovolní hasiči z Frýdlantu. Převzal je velitel dobrovolných hasičů ve Frýdlantu Stanislav Socha. Jeden z tabletů bude pomáhat jednotce sídlící v centru Frýdlantu, druhý pak hasičům na Větrově.

Frýdlantští hasiči získali do vozů dva tablety se speciální aplikací
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Frýdlantští dobrovolní hasiči převzali nové tablety společně s dalšími sbory dobrovolných hasičů v Libereckém kraji. Celkem jich bylo předáno 110. Na Frýdlantsko putovaly tablety také například do Kunratic (na snímku č. 5 velitel tamních hasičů Martin Götz), Višňové, Raspenavy, Hejnic, Dětřichova nebo Heřmanic.

Tablety mohou například díky vestavěné GPS pomoci navigovat jednotky na místo události. Lze díky nim komunikovat s operačním střediskem hasičského záchranného sboru a propojeny jsou i s operačními středisky Policie ČR a zdravotnické záchranné služby. Spojení a lepší komunikace tak může přinést rychlejší dojezdy jednotek na místo události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…