Grilovačka „made in Hradec Králové“ počítá na léto s rybou i dřevem od zdejších lesníků

27.06.2014 7:28

Na ryze královéhradecký gastronomický letní zážitek se mohou těšit ti, kteří se chystají v létě grilovat.

Grilovačka „made in Hradec Králové“ počítá na léto s rybou i dřevem od zdejších lesníků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Lesníci jim připraví nejen prvotřídní čerstvou rybu ze zdejších rybníků, ale nabídnou i dřevo z nedalekých lesů na podpal. Zákazníci si mohou být jistí, že obě komodity, původem z Hradce Králové, cestou na prodejní pult urazily jen pár metrů. A kdo nemá gril, může vyrazit do Šimkových sadů, kde čekají hned tři veřejně přístupná grilovací místa.

Čerstvého kapra zájemci koupí přímo na sádkách u rybníku Datlík mezi Roudničkou a Novým Hradcem, kde Městské lesy Hradec Králové prodávají ryby celý rok. „Prodejním dnem je každý čtvrtek od 14 do 18 hodin, ale pokud se s baštýřem zájemci dohodnou na telefonu 603 216 607, bude se jim snažit, pokud to půjde, vyjít vstříc i jindy. Na sádkách u hájovny na břehu Datlíku lesníci veřejnosti nabídnou živé ryby, které v případě zájmu rovněž usmrtí a vykuchají,“ nabízí ředitel městských lesů Milan Zerzán. Lesníci mají v nabídce běžně kapry, případně jsou schopni na objednávku zajistit i jiné druhy ryb. Letos městská společnost jako novinku zavedla prodej pověření pro lov ryb na udici na rybníku Biřička a na Stříbrném rybníku.

Kromě ryb městské lesy nabízejí i celoroční prodej dříví, které bylo vytěženo z královéhradeckých lesů. Zákazníci mohou očekávat velký sortiment dřeva a vstřícný a férový přístup zaměstnanců. Už vloni se osvědčil i odvoz vybraného dříví až domů. Díky těmto službám trhaly prodeje v loňském roce rekordy. Palivové dříví, které hradečtí lesníci pátým rokem prodávají, si lze osobně vybrat v bývalém muničním skladu za psím útulkem v Malšovicích. Prodejní sklad, který je nově větší a nabízí i širší nabídku zboží, se průběžně doplňuje. „Pro letní grilování nabízíme od štípaných polínek v pytlích po rovnané palivo v metrech s možností odvozu. Nařezané a suché dřevo je praktické zejména pro okamžitou spotřebu a zákazníci si nemusejí lámat hlavu s náročným štípáním na polínka. Dokonce prodáváme takové dřevo už v pytlích připravené k odvozu,“ míní Milan Zerzán. Dodává, že topení dřevem v kamnech nebo krbech se stalo v posledních letech hitem a v létě se na lesníky lidé obracejí z důvodu pořádání grilovacích akcí. Lidé se podle lesníků ke dřevu vracejí především kvůli jeho ceně, která je ve srovnání s plynem a elektřinou nižší. „Zcela nově prodáváme i dvoumetrové dřevěné kolíky na oplocení a od loňského roku také bílou štěpku a mulčovací kůru vhodnou na zásypy okrasných záhonů,“ prozrazuje postupné rozšiřování dřevěného sortimentu Milan Zerzán.

Přestože je aktuálně chladnější počasí, v rekonstruovaných Šimkových sadech už necelý měsíc čekají na veřejnost tři grily. Všichni, kteří je chtějí použít, si však musejí obstarat dříví a po odchodu uklidit. A okolí nesmějí znečistit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…