Hasiči bojovali v Brně o medaile. Nejúspěšnější tým je z Moravskoslezského kraje

30.08.2016 18:30

O víkendu se v Brně odehrálo Mistrovství České republiky v požárním sportu 2016. Akce se zúčastnili dobrovolní i profesionální hasiči. Soutěžilo se celkem ve 4 disciplínách – výstup na cvičnou věž, běh na 100 m s překážkami, štafeta 4*100 m s překážkami a požární útok.

Hasiči bojovali v Brně o medaile. Nejúspěšnější tým je z Moravskoslezského kraje
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Práce hasiče je tvrdá dřina, ve které je denním chlebem riskování vlastního života pro pomoc druhým. I přesto se ale hasiči nevzdávají a stále pokračují ve svém nelehkém poslání. Za to jim patří naše úcta,“ prohlásil primátor statutárního města Brna Petr Vokřál pro web MČR v požárním sportu.

A jak celá soutěž dopadla? Nejlepším lezcem na věž byl mezi dobrovolnými hasiči Martin Lidmila ze Zbožnova, mezi ženami Martina Pekrová z Alojzova, která se stala i absolutní mistryní ČR. Mezi muži ve finále dominoval Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje.

V běhu jednotlivců na 100 m překážek ovládl mužskou kategorii také Martin Lidmila ze Zbožnova, v téže disciplíně pak, tentokrát mezi dobrovolnými hasiči, zvítězil Lukáš Kroupa z Tuře. Mezi ženami byla nejrychlejší Markéta Marková z Chválenic.

V požárním útoku se nejvíce osvědčili hasiči HZS Zlínského kraje. Mezi dobrovolnými hasiči se s disciplínou nejlépe porvaly hasičky Chválenic, mezi muži se nejsehranější ukázali být hasiči z Dalov.

Se štafetou si nejlépe poradilo mužstvo HZS Moravskoslezského kraje. Mezi dobrovolnými hasiči byli nejlepší ti ze Zbožnova, ženskou disciplínu vyhrály hasičky Chválenic. Shodou okolností se pořadí ve štafetě stalo také celkovým pořadím – nejúspěšnějším týmem letošního roku jsou tedy hasiči z HZS Moravskoslezského kraje.

Kompletní výsledky a podrobnosti o akci najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…