Havířov: Město opraví střechu Kulturního domu Petra Bezruče a Společenského domu

15.08.2017 8:34

Oprava dvou havířovských kulturních stánků za zhruba 6 milionů korun čeká město v závěru srpna.

Havířov: Město opraví střechu Kulturního domu Petra Bezruče a Společenského domu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Střechy na obou budovách jsou ve špatném technickém stavu. Zastupitelé proto v dubnu rozhodli o převodu financí z fondu Městského kulturního střediska Havířov do rozpočtu města, za které město opraví střechy KDPB a Společenského domu a navíc špatnou vzduchotechniku Kulturního domu Leoše Janáčka.

Zatímco větrání kinosálu v KLDJ se teprve začíná projektovat, opravu střech obou budov město zahájí již tento měsíc. „Do střech na obou budovách nám zatéká a špatně izolují. O svěřený majetek se musíme postarat tak, jak nám dovolí rozpočet. Naše kulturní domy jsou výstavní síní města, proto si nemůžeme dovolit je zanedbávat,“ řekl hospodářský náměstek primátorky Karel Šlachta.

Na střeše hlavní budovy KDPB a nad galerií Maryčka nechá město demontovat oplechování atik a stávající tepelné izolace z PUR nástřiku s hydroizolačním nátěrem na povrchu. Vybraná firma pak položí novou jednoplášťovou střechu. Oprava střechy kulturního domu vyjde radnici na téměř 3 miliony korun.

Po demontáži stávajících vrstev střechy nad sálem společenského domu a po obnově ochranných nátěrů nosné ocelové konstrukce dostane nový střešní plášť také „Reneta“. „Na nosnou ocelovou konstrukci tvořenou příhradovými vazníky budou přikotveny ocelové trapézové plechy tvořící novou roznášecí vrstvu. Na tuto vrstvu necháme nalepit samolepící asfaltový pás s hliníkovou vložkou tvořící parozábranu a na tuto vrstvu tepelnou izolaci z minerální vaty. Hlavní hydroizolační vrstva bude z PVC fólie,“ vysvětlila Kateřina Mikulová odboru správy a rozvoje majetku města. Střecha společenského domu bude město stát další 3 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…