Havířov: Na třicet tisíc lidí si nenechalo ujít další ročník Havířovských slavností

13.09.2023 16:14 | Tisková zpráva

Uplynulý víkend byl v Havířově ve znamení Havířovských slavností. Jde o každoroční dvoudenní hudební svátek, na který se sjelo mnoho tisíc návštěvníků z celé republiky, ale i Polska či Slovenska. Kromě muziky letos Havířovské slavnosti nabídly i mimořádně pestrý a zajímavý doprovodný program.

Havířov: Na třicet tisíc lidí si nenechalo ujít další ročník Havířovských slavností
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V pátek prostory u haly Slávie rozezněly písně českých kapel Tata Bojs, Rybičky 48, Wohnout, O5 a Radeček a německých Powerwolf. V sobotu si tisícihlavé publikum užívalo Jiřího Korna, Petera Nagye, Lucii Bílou nebo MIG 21. Po setmění se Havířovem nesl zvuk rockových kytar v podání zahraničních kapel Accept a Lordi. Sobotním programem provázel Leoš Mareš, který se přestavil i jako DJ a velký showman.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52407 lidí

Mnoho malých i velkých návštěvníků si nenechalo ujít letošní novinku doprovodného programu, kterou bylo Arakovo, svět nádherných exotických papoušků. Snad každý využil jedinečné možnosti s papoušky se pomazlit, vyfotit či je nakrmit. Nechyběli klauni Hopsalín nebo Pepíno Prcek a také Michal Nesvadba se svou „kouzelnou“ lepící páskou. Impérium zábavy zase lákalo například na náramky přátelství a výrobu slizů. Přes padesát stánků nabízelo rozmanitý sortiment nápojů a pokrmů, a nejen dámy ocenily příjemnou novinku, kterou byly splachovací keramické toalety přímo v areálu slavností.

„Za každým ročníkem stojí ohromný kus práce a jde nám o jediné – aby se všichni návštěvníci dobře bavili a hudební show si užili. A to se díky skvělé organizaci, nabitému hudebnímu programu a fantastickému počasí podařilo na výbornou. Děkuji všem, kteří na Havířovské slavnosti dorazili, a také všem, kteří se podíleli na náročné organizaci a hladkém průběhu akce. Odvedli jste úžasnou práci! Moc jsem si letošní slavnosti užil a už teď se těším na ty příští,“ uzavřel Havířovské slavnosti 2023 primátor Havířova Josef Bělica.

Už nyní jsou v přípravě Havířovské slavnosti 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…