Havířov: Startuje rekonstrukce přednádraží, vyžádá si dopravní omezení v okolí stavby

29.01.2020 20:51

Ve středu 5. února 2020 odstartuje v Havířově rekonstrukce přednádražního prostoru. Město oficiálně předá stavbu zhotoviteli, stavební společnosti OHL ŽS a.s. Brno. Stavba, která potrvá rok, si vyžádá v okolí staveniště změny v dopravě.

Havířov: Startuje rekonstrukce přednádraží, vyžádá si dopravní omezení v okolí stavby
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Území staveniště bude ohraničeno křižovatkou u bytového věžového domu a bude probíhat celým územím od hranice kolejiště železniční stanice Havířov, přes ulici Železničářů až po zelenou plochu přiléhající k velkému kruhovému objezdu. Staveniště bude končit před malým kruhovým objezdem u podjezdu pod železniční tratí.

V souvislosti se zahájením stavby dojde už v pondělí 3. února v této lokalitě k výrazným změnám osobní, autobusové i pěší dopravy. „V souvislosti se zahájením stavby chceme upozornit občany, aby v zájmu vlastního bezpečí respektovali zákaz vstupu a vjezdu do prostoru staveniště, dodržovali vyznačené trasy pro pěší, a aby k příchodu k nádražní hale využívali koridor, který k tomu bude vyhrazený,“ uvedl k dopravním omezením náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Přehled dopravních omezení a změn během rekonstrukce přednádražního prostoru:

- Do prostoru staveniště bude zakázán vjezd motorových vozidel - MIMO vozidel stavby, Integrovaného záchranného systému a autobusové dopravy. Průjezd uvedených vozidel bude povolen pouze jednosměrně, a to směrem od věžového domu k malému kruhovému objezdu u podjezdu pod železniční tratí.

- Parkování osobních vozidel bude umožněno na parkovišti za bytovým věžovým domem a na parkovišti u nákupního centra TESCO.

- Dojde k přesunu autobusových zastávek MHD i příměstské dopravy, které budou nově soustředěny poblíž malého kruhového objezdu a všechny autobusy budou zastavovat na dvou provizorních autobusových stanovištích. Je pravděpodobné, že bude docházet k posunům v odjezdu autobusových linek oproti jízdním řádům, proto doporučujeme cestujícím zahrnout do svého časového plánu rezervu pro případ zpoždění autobusů.

- Pro bezpečný přestup cestujících z autobusů do odbavovací haly vlakového nádraží a opačně bude vytvořen ohrazený koridor vedoucí příčně přes ul. Železničářů. Tento koridor bude v průběhu roku 2020 přesunut v závislosti na dokončení nové výpravní haly a o změnách budou cestující včas informováni.

- Pro přístup pěších k zastávkám autobusů a ke koridoru vedoucímu do odbavovací haly vlakového nádraží bude určen pouze vstup u malého kruhového objezdu, přístupová trasa bude značena směrovými tabulkami.

- Pro bezpečný pohyb občanů nevyužívajících autobusovou či vlakovou dopravu a procházejících pěšky směrem od malého kruhového objezdu směrem k věžovému domu a opačně bude vytvořena zpevněná komunikace vedoucí kolem staveniště přes zelenou plochu přiléhající k velkému kruhovému objezdu. Přístupová trasa bude značena směrovými tabulkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…