Havířov čekají další dopravní uzavírky

28.08.2017 12:15

Po uzavření podjezdu pod železniční tratí v Havířově-Šumbarku v poslední srpnové dekádě čekají Havířov další omezení dopravy včetně uzavírek.

Havířov čekají další dopravní uzavírky
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Den po otevření podjezdu, tedy 1. září, bude na dva měsíce omezen provoz na Ostravské ulici, který bude sveden do jednoho jízdního pruhu. Současně proběhne oprava vozovky na ulici 17. listopadu, která bude od 2. do 10. září po částech vždy na čas uzavřena veškeré dopravě. Investorem oprav je státní podnik Ředitelství silnic a dálnic.

Provoz na Ostravské bude do konce října veden pouze v jednom dopravním pásu

Od 1. září do 31. října proběhne rekonstrukce silnice na Ostravské ulici od velkého kruhového objezdu u vlakového nádraží směrem na Ostravu v délce přes 4,2 kilometrů, tedy až za mimoúrovňovou křižovatku v Šenově u pneuservisu K+K, kde bude doprava také omezena. Rekonstrukce proběhne ve dvou etapách, kdy bude pro veškerou dopravu uzavřen vždy jeden dopravní pás a po druhém pásu bude vedena doprava obousměrně, tedy vždy v jednom jízdním pruhu směrem z Havířova do Ostravy a jednom jízdním pruhu ve směru z Ostravy do Havířova. 
 
Doprava směřující na velký rondel bude usměrněna do jednoho jízdního pruhu už na Hlavní třídě, Orlovské a Železničářů.
 
Nákladní tranzitní doprava bude ze směru na Ostravu vyloučena a vedena bude po objízdné trase přes Orlovou. Nákladní doprava do a z Havířova bude vedena po Orlovské, případně po Vodní směrem na Orlovou po objízdné trase.
 
Autobusová doprava vedená po Ostravské zůstane beze změny.

Ulice 17. listopadu se bude rekonstruovat po částech s uzavírkami

Od 31. srpna do 13. září bude probíhat plošná oprava vozovky na ulici 17. listopadu v Havířově-Podlesí. V úseku od křižovatky s Dlouhou třídou po křižovatku s Těšínskou, Národní třídou a Na Nábřeží včetně těchto křižovatek nechá ŘSD zbrousit vrstvu původního asfaltu a položit nový. Frézování asfaltového povrchu proběhne za provozu a začne už 31. srpna. Od 2. září bude tento úsek ulice uzavřen.
 
2. září od 16 hodin až do 3. hodiny ranní následujícího dne bude uzavřena křižovatka 17. listopadu s Dlouhou třídou pro veškerou dopravu, tedy i autobusy. 
 
9. září od 16 hodin do 3 do rána následujícího dne bude úplně pro veškerou dopravu včetně autobusů uzavřena druhá křižovatka ulice 17. listopadu s Těšínskou, Národní třídou a Na Nábřeží.
 
Od 3. do 9. září pak proběhne oprava samotné komunikace v uvedeném úseku za vyloučení veškeré dopravy. Průjezd autobusů bude zachován s tím, že zastávky „Úřad práce“ budou posunovány dle potřeby stavby. Dostupnost ulic Junácká a Čelakovského bude zajištěna pouze přes jednosměrnou ulici Majakovského. Vyjet z těchto ulic mohou místní přes stavbu. V době pokládky asfaltové vrstvy bude pravděpodobně na jeden den znemožněn vjezd a výjezd z Kmochovy a Gogolovy ulice.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…