Havířov se zapojil do projektů Fondu dalšího vzdělávání s názvem Cesta pro mladé a Vzdělávání praxí

09.10.2017 14:35

Lidé z Havířova a okolí tak mohou díky těmto projektům absolvovat praxi na městském úřadu, kde získají potřebné zkušenosti pro svou další profesní dráhu.

Havířov se zapojil do projektů Fondu dalšího vzdělávání s názvem Cesta pro mladé a Vzdělávání praxí
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Magistrát města Havířova přijme stážisty na tři pracovní pozice. Zájemci se mohou ucházet o stáž na pozici sociální pracovník a administrativní pracovník, kterou by vykonávali na odboru sociálních věcí, a o stáž na pozici krajinář komunálního odboru.

Studenti si vyzkouší práci na úřadu

„Projekt Cesta pro mladé pomáhá studentům škol najít práci tam, kde může být právě nedostatek praxe překážkou. Praxe pomáhají uchazečům udělat ten první a nejdůležitější krok při vstupu na trh práce. Získají teoretické a praktické zkušenosti, osvojí si pracovní návyky a zlepší svoji orientaci v pracovním prostředí. Stáž mohou nyní na našem úřadu absolvovat tři studenti,“ sdělila náměstkyně havířovské primátorky Alena Zedníková.

Vzdělávací kurz pro studenty se skládá ze tří částí: z praktické části kurzu, která se odehrává v místě výkonu praxe, z online kurzu rozvoje měkkých kompetencí a individuálního poradenství s odborníkem na lidské zdroje. Projekt je určen studentům posledních čtyř semestrů vysokých a vyšších odborných škol, studentům jednoletých jazykových škol a žákům posledních ročníků středních škol.

Praxi nabídne úřad také nezaměstnaným

Projekt Vzdělávání praxí pomáhá při návratu na trh práce. „Projekt je vhodnou příležitostí pro všechny, kteří potřebují získat nové zkušenosti v reálném pracovním prostředí nebo si osvěžit znalosti z preferovaného oboru,“ vysvětluje náměstkyně Zedníková.

Do projektu se mohou zapojit nezaměstnaní, a to i jako absolventi, nebo rodiče na rodičovské dovolené nebo po ní, určen je také pro osoby s nízkou kvalifikací nebo osoby starší 50 let. „Chceme patřit mezi společensky odpovědné instituce, které dělají něco nad rámec stanovených povinností s cílem někomu pomoci. Možnost stáží, které pomohou lidem uplatnit se na trhu práce, je další z nich,“ dodává náměstkyně Zedníková.

Jak se přihlásit na stáž?

Studenti se mohou na stáže projektu Cesta pro mladé přihlásit na webu www.cestapromlade.cz, kde si po přihlášení zobrazí konkrétní nabídky stáží. Informace poskytne také manažerka projektu pro MSK - Marie Trčková, marie.trckova@fdv.cz, 608 224 094.

Zájemci o praxi se zaregistrují v roli Uchazeče do Databáze projektu Vzdělávání praxí na adrese https://sep.vzdelavanipraxi.cz/, kde si po vyplnění svého profilu mohou prohlížet zveřejněné nabídky. Po přihlášení k nabídce jsou poskytovatelem praxe pozváni na pohovor. Další informace jsou dostupné na www.vzdelavanipraxi.cz. Konkrétní dotazy zodpoví pracovníci projektu na adrese info@vzdelavanipraxi.cz nebo na infolince +420 775 881 408.

Fond dalšího vzdělávání je státní příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí. Projekty Cesta pro mladé a Vzdělávání praxí jsou financovány z ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…