Havířov získá do vlastnictví budovu krytého bazénu v Havířově-Šumbarku

28.06.2020 16:01

V rámci dohod a několikaměsíčních jednání vedení města Havířova s vedením Moravskoslezského kraje byly na červnovém jednání Zastupitelstva města Havířova projednány vzájemné převody nemovitostí.

Havířov získá do vlastnictví budovu krytého bazénu v Havířově-Šumbarku
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Město Havířov koncem roku 2020 získá do svého majetku budovu krytého bazénu s tělocvičnou na ulici Opletalova v Havířově-Šumbarku. „Vedení města Havířova dlouhodobě usilovalo o získání tohoto objektu do majetku města v rámci záměru vybudovat v této lokalitě rozsáhlý sportovní areál a navázat tak na již existující fotbalové hřiště a tenisové kurty. Jedná se velmi dobrý závěr těchto jednání, proto zastupitelé města Havířova souhlasili s převodem majetku města na Moravskoslezský kraj,“ uvedl náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek.

Na základě těchto dohod získá Moravskoslezský kraj z majetku města Havířova budovu bývalé mateřské školy, včetně zastavěných pozemků a navazující zahrady na ulici Aloise Jiráska v Havířově-Podlesí. Budova je dlouhodobě využívána jako detašované pracoviště Základní umělecké školy Bohuslava Martinů. Moravskoslezský kraj je zřizovatelem a provozovatele této umělecké školy.

Zastupitelé města Havířova i zastupitelé Moravskoslezského kraje souhlasili, že objekty budou sloužit nejméně po dobu 10 let od uzavření smluv pro účely sportu, školství a vzdělávání, kultury, sociálních služeb, státní správy, samosprávy a zajištění bezpečnosti občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …