Hlučín: Burza práce nabídne poradenství a inspiraci

26.03.2017 20:50

Několik desítek vystavovatelů z řad zaměstnavatelů a široká nabídka volných pracovních míst v jedinečné atmosféře Multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích v Ostravě čeká na návštěvníky Burzy práce 2017. Již tradičně ji pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ostravě. Uskuteční se ve středu 26. dubna od 9 do 17 hodin.

Hlučín: Burza práce nabídne poradenství a inspiraci
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Burza práce 2017 se koná v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky,“ uvedla odborná pracovnice trhu práce krajského pracovního úřadu Gabriela Sácká.
Návštěvníci akce získají podrobný přehled, co v dnešní době na trhu práce firmy v regionu nabízejí a o jaké profese mají především zájem. Individuální poradenství poskytnou zájemcům na místě zástupci Úřadu práce ČR i pracovníci z oblasti sociálního poradenství Občanské poradny Slezské Diakonie. Vše samozřejmě bezplatně.

Na Hlučínsku je situace na trhu práce dlouhodobě příznivá. „Počet nezaměstnaných v únoru opět klesl, přibylo volných pracovních míst a nových uchazečů přišlo do evidence téměř o polovinu méně než v lednu,“ uvedl Leoš Jakubec, ředitel Úřadu práce v Hlučíně. 

Aktuálně je míra nezaměstnanosti na Hlučínsku 3,5 procenta, což je méně než krajský či republikový průměr. Práci hledá 954 lidí, kteří by možná mohli najít na Burze práce inspiraci. A někteří by se mohli uplatnit i v městské organizaci Sport a kultura Hlučín, která bude jako v předchozích letech i letos ve spolupráci s úřadem práce přijímat na letní sezonu nezaměstnané na veřejně prospěšné práce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…