Hlučín: Otvíráme nový útulek pro psy

27.11.2017 21:17

Při příležitosti otevření pořádá útulek den otevřených dveří. Útulek bude pro veřejnost přístupný od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Není ale možné ho navštívit s vlastními psy, pokud majitel předem nedoloží platná očkování.

Hlučín: Otvíráme nový útulek pro psy
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Město Hlučín zítra, tedy v úterý 28. listopadu, oficiálně otevírá nový útulek pro psy. Při té příležitosti zároveň pořádá den otevřených dveří. Útulek bude pro veřejnost přístupný od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Není ale možné ho navštívit s vlastními psy, pokud majitel předem nedoloží platná očkování.   

Nový útulek v areálu sběrného dvora TS Hlučín v Markvartovické ulici má osm kotců pro psy. Jeden z nich je karanténní se zvláštním vchodem, kam se musí umisťovat nově odchycení pejsci. Další box je zateplený, protože se občas dostane do útulku i menší pes chovaný v bytě, kterému by v zimních měsících bylo venku chladno. Dva kotce mají větší rozměry, aby v nich měli pohodlí i větší psi. V každém kotci je dřevěná bouda a dřevěný rošt na ležení. Součástí útulku je také technická místnost určená na skladování krmiva a dalších potřeb pro psy. Stavbu útulku zainvestovala a zčásti zrealizovala městská obchodní firma TS Hlučín z rozhodnutí rady města, která je zároveň valnou hromadou městských společností. Jeho vybudování přišlo na 1,8 milionu korun.

„Náš starý útulek už byl opravdu nevyhovující, v tom novém budou mít zatoulaní a odchycení pejsci větší pohodu. Ovšem největší pohodu by měli, kdyby byli u svých majitelů,“ řekl starosta Hlučína Pavel Paschek. 

Do budoucna město plánujeme i ve spolupráci s aktivními občany některé změny, které by mohly pomoci jak rychlejšímu návratu domů ztracených pejsků, tak nalezení nových majitelů pro pejsky, o něž už jejich původní páníčci nejeví zájem. 

„Případů nezodpovědného přístupu majitelů, kteří se bezohledně zbaví svého psa, když jim přestane vyhovovat, naštěstí v budoucnu ubude. Od roku 2020 totiž bude povinnost všechny psy čipovat. Potom už snad nebudou útulky praskat ve švech,“ dodal starosta. 

Den otevřených dveří pro veřejnost odstartuje v 10 hodin a s hodinovou přestávkou mezi 12 a 13 hodinou bude útulek otevřen k prohlídce až do 16 hodin. V dopoledních i odpoledních hodinách  budou na programu ukázky výcviku policejních psů, výcviku poslušnosti i obrany, práce canisterapeutických týmů a také závodních dvojic agility. V prostorách útulku se bude prezentovat též část výstavní kolekce obrazů ateliéru Viridian věnované právě tématu psích útulků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…