Hlučín: Tanečníci se budou stěhovat

03.03.2017 6:33

Mladí hlučínští tanečníci se v březnu budou stěhovat. Během několika příštích dní začnou žáci a studenti tanečního oddělení Základní umělecké školy P. J. Vejvanovského Hlučín trénovat v novém baletním sále.

Hlučín: Tanečníci se budou stěhovat
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Je to neuvěřitelný rozdíl. Teď jsme se v sále střídali s dalšími odděleními, takže jsme měli třeba uprostřed parketu postavené bicí. Do šatny jsme se skoro nevešli. Tady je to luxusní,“ komentovala nové prostory šestnáctiletá Ema Žurovcová. Nové zázemí pro tanec má škola v čerstvě opraveném domě na hlučínském náměstí.

Jeho rekonstrukce se dělala postupně, nejprve se v roce 2015 dávalo do pořádku sociální zázemí přízemní Restaurace u Bětky, poté se kompletně opravovalo první patro, kde vznikly nové prostory pro budoucí kavárnu, kanceláře a hlavně baletní sál se šatnami a učebnami. Kanceláře už jsou pronajaté, nájemce prostor pro kavárnu se hledá. Tančit v nových prostorách se začne od března.
„Už čekáme jen na ozvučení sálu, bez kterého se neobejdeme. Moc se do nových prostor těšíme,“ řekla vedoucí tanečního oddělení hlučínské umělecké školy Klára Krejčířová.

Celková rekonstrukce objektu přišla na necelých 9 milionů korun. „Myslím, že se povedla i zásluhou projektanta a stavební firmy,“ řekla místostarostka Blanka Kotrlová, která si průběh prací i kvalitu dodaných materiálů hlídala osobně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…