Hodonín: Lázně budou provozovat také krytý bazén a koupaliště

06.08.2017 9:40

Zastupitelé města schválili záměr založit obchodní společnost, která bude provozovat kromě lázeňských činností také krytý bazén a letní koupaliště. Jediným vlastníkem společnosti s ručením omezeným bude Město Hodonín.

Hodonín: Lázně budou provozovat také krytý bazén a koupaliště
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Důvodů, které vedly zastupitele k tomuto rozhodnutí, je více. Především stávající forma příspěvkové organizace, kterou Lázně Hodonín mají, je už překonána. Lázně dnes vykonávají převážně obchodní činnost, a to z vlastních prostředků, nikoli z prostředků města.

Nové právní postavení umožní Lázním lépe plánovat a rozvíjet vlastní podnikatelské aktivity. Obchodní společnost může vlastnit majetek a hospodařit s ním, má lepší přístup ke zdrojům pro financování své činnosti, včetně vnějších zdrojů. Taková společnost má také silnější kontrolní mechanismy, například v podobě účetních auditů nebo v činnosti kontrolních a dozorčích orgánů. Zároveň se tím řeší i budoucnost krytého bazénu a letního koupaliště, které dnes provozuje rovněž příspěvková organizace. Lázně i koupaliště spravují a obsluhují podobná zařízení a technologie, např. bazény a sauny.

Po zapsání do obchodního rejstříku začne nová společnost na podzim postupně přebírat lázeňské činnosti, zaměstnance a další aktivity tak, aby nebyla narušena letní sezóna koupaliště a lázní. Předpokládá se, že od nového roku by společnost mohla fungovat v kompletní podobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…