Hodonín: Nadace podpořila obnovu zeleně v Bažantnici

01.01.2022 8:35 | Tisková zpráva

Podpořit obnovu zeleně a její výsadbu po tornádu v Hodoníně se rozhodla Nadace Tipsport. Na částečné pokrytí nákladů na výsadbu stromů v Bažantnici poskytla ze své grantové výzvy Obnova zeleně na jižní Moravě finanční dar ve výši 98 044 korun.

Hodonín: Nadace podpořila obnovu zeleně v Bažantnici
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

"Poskytnutý finanční dar bude částečně využit na úhradu 12 kusů sazenic listnatých stromů druhů, které jsme vysázeli v listopadu v Bažantnici při obnově zeleně v bloku mezi bytovými domy,“ přiblížila Jana Kalábková z odboru rozvoje města. „Další část daru bude využita k dendrologickému posouzení starých dřevin v lokalitách, které byly zasaženy tornádem v blízkosti lokality výsadby,“ doplnila.

Při prvním komunitním sázení, které se uskutečnilo 17. listopadu v Bažantnici, skupiny sousedů, rodiny s dětmi a další dobrovolníci společně vysadili 72 kusů lip, javorů, habrů a sakur v okolí ulic Sukovy, Patočkovy, Erbenovy a U Červených domků. Lidé, kteří sázeli, si zároveň přímo na místě adoptovali třicet stromů, o které chtějí pečovat i do budoucna. Je mezi nimi i 8 kusů sazenic Tilia cordata (Lípa malolistá - lípa srdčitá) a po dvou sazenicích Carpinus betulus (Habr obecný) a Prunus serrulata Amanogawa (Sakura, okrasná slivoň), pořízených z daru nadace.

Nadace Tipsport byla založena v roce 2017. Cílí na podporu a ochranu životního prostředí, zkvalitnění života obyvatel na Berounsku, podporuje sport i kulturní dění a pomáhá zaměstnancům holdingu Tipsport. Rychlou finanční pomoc ve výši jednoho milionu korun nadace nabídla obcím zasaženým tornádem prostřednictvím grantu Obnova zeleně na jižní Moravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…