Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19.04.2024 19:27 | Tisková zpráva

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravské pobočky České společnosti ornitologické. Více než padesát účastníků napříč generacemi si při procházce lázeňským a nemocničním parkem v jeho doprovodu vyslechlo zajímavé povídání o proměnách naší ptačí populace, běžných i méně běžných druzích ptáků, které můžeme vidět a slyšet v naší přírodě.

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Lázeňský park je domovem mnoha druhů ptáků. Lidé tak mohli zaslechnout třeba krutihlava obecného nebo strakapouda jižního a další druhy. V loňském roce zde byly instalovány ptačí budky pro sýkory, které zde úspěšně hnízdí a v další části parku pak poštolníky a netopýrníky, o kterých pan Ryška zajímavě hovořil.  Návštěvníci se rovněž mohli podívat ornitologickým dalekohledem a dozvěděli se, jak a kdy podobnou budku instalovat na svých zahradách a na co dát při její instalaci či čištění pozor. Pro děti, které se účastnily vycházky, byl připraven dárek v podobě kapesních kartiček pro poznávání ptáků. Děkujeme za hojnou účast a těšíme se na příští ročník ornitologické vycházky na jaře 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…