Hodonín: Probíhá rekonstrukce bytového domu Pastelky

22.03.2022 14:05 | Tisková zpráva

Město Hodonín zahájilo jednu z největších investičních akcí letošního roku, rekonstrukci bytového domu Pastelky. Koncem ledna došlo k předání místa stavební firmě, která již započala konkrétní práce. Ty se dotknou celkem pěti vchodů, Slavíkova 17, 19, 21 a dalších sekcí v ulici Šafaříkova 1 a 3.

Hodonín: Probíhá rekonstrukce bytového domu Pastelky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Více než třicet let starý dům s dvaaosmdesáti bytovými jednotkami čeká kompletní proměna. Samotné práce začaly na přelomu února a března výměnou výplní otvorů (oken a dveří) a budou trvat přibližně jeden rok. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42038 lidí
Kromě netěsnosti původních výplní včetně balkonových dveří měli obyvatelé problémy zejména s vlhkostí. „Postupně je plánována kompletní výměna střechy včetně střešní krytiny a nového zateplení obytných půdních prostor, spodní část budovy bude zvenku zaizolována a dojde i k zateplení suterénu. Obnovy se dočkají také balkony, kde bude vyměněna dlažba a zábradlí,“ informoval vedoucí odboru investic a údržby Ing. Ctibor Lukáš. Samozřejmostí je kompletní vnější zateplení pláště budovy včetně nové fasády.

Zhotovitelem stavebních prací jsou společnosti Hrušecká stavební spol. s r.o. a SBD, spol. s r.o.  Celková vysoutěžená cena této zakázky činí 70 884 000 Kč vč. DPH. Město Hodonín má na realizaci této akce přislíbenu dotaci z evropských a národních zdrojů Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v celkové výši bezmála 22 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

16:14 Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili …