Hradec Králové: Letní kino Širák letos hlásí rekordní návštěvnost

23.09.2018 19:03

Na mnoha místech v republice se biografy pod širým nebem rušily (např. Kutná Hora, Příbram atd.). Nahradily je vietnamské tržnice, veřejná parkoviště nebo koncertní arény. Město Hradec Králové v roce 2003 pověřilo Hradeckou kulturní a vzdělávací společnost provozováním letního kina, které dostalo název Širák a stalo se fenoménem hradeckého kulturního léta.

Hradec Králové: Letní kino Širák letos hlásí rekordní návštěvnost
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Promítání pod širým nebem v příjemném prostředí s jedinečnou atmosférou přijali diváci od samého počátku s nadšením. Jednou ze silných stránek hradeckého letního kina je jeho poloha u řeky Orlice, kde téměř v centru města vytváří oázu klidu a pohody. Letní kino Širák s kapacitou 800 míst na sezení je oblíbené nejen místními, ale i zahraničníma turisty, kteří vyhledávají filmy v původním znění s titulky.

Letošní sezóna začala 6. června a trvala do 31. srpna. Za poslední léta byla rekordní. A to nejen kvůli mimořádně teplým večerům, ale hlavně díky promyšlené dramaturgii a výběru kvalitních premiérových filmů nejrůznějších žánrů. Letním hitem se stal snímek Mamma Mia: Here We Go Again, na který přišlo celkem 1 014 diváků. Tradičně velký zájem vzbudily nové české filmy, např. Tátova volha, Chata na prodej apod. Mimořádnou oblibu i letos měly animované filmy, na které rádi chodí rodiče se svými dětmi. Projekce pod širým nebem si v letním kině Širák v letošní sezóně užilo více než 5 tisíc diváků, což je o 1 115 více než v loňském roce (průměrně na jeden film přišlo 104 platících diváků).

Teplé letní večery vybízely k venkovnímu posezení v přilehlé zahradní restauraci, kam si diváci mohli před filmem zajít na grilované speciality a dobré pivo. Výhodou letního kina je, že hraje za každého počasí, proto návštěvníci ocenili možnost půjčení teplých dek a deštníků. Bezbariérový vstup, parkování jízdných kol v areálu, návštěva představení s kočárkem či pejskem včetně čistoty areálu se staly samozřejmostí. Rekordní počet návštěvníků v LK kině Širák ukazuje jasně, že investice do moderní digitální technologie se vyplatila. Plánovaná rekonstrukce elektroinstalace přispěje k dalšímu zkvalitnění provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …