Hradec Králové: Město pořídí svým dobrovolným hasičům z Malšovy Lhoty cisternovou stříkačku

06.05.2016 8:28

Zhruba pět a půl milionu korun bez daně bude stát nová cisternová automobilová stříkačka, kterou město pořídí v nejbližších dnech dobrovolným hasičům z Malšovy Lhoty. Vozidlo bude určeno pro prvotní zásahy při hašení požárů a pro záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech.

Hradec Králové: Město pořídí svým dobrovolným hasičům z Malšovy Lhoty cisternovou stříkačku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Veřejnou zakázku na pořízení cisternové stříkačky pro dobrovolné hasiče z Malšovy Lhoty město vypsalo už v únoru. „Zadávací podmínky obsahovaly velké množství technických parametrů, které dodavatel deklaroval, že splní. Součástí dodání vozidla bude tedy například i výbava v podobě radiostanice, mikrofonu, kompletní sady dýchacích přístrojů, nářadí potřebného u zásahů, zdravotnických pomůcek a záchranných vest. Dodávka bude obsahovat i elektrocentrálu, dvě kalová čerpadla a samozřejmě požární hadice. V podstatě jde o dodávku takzvaně na klíč,“ prozrazuje Miloš Kříž, vedoucí odboru krizového řízení, pod nějž dobrovolní hasiči spadají.

Požadavky dobrovolných hasičů a potažmo města v roli pořizovatele tohoto vozidla vycházely ze zkušeností a poznatku hasičů z terénu. Cisternová stříkačka pojme až pět tisíc litrů vody a bude tedy vysílána přednostně k likvidaci požárů, ale akceschopná bude i při živelních pohromách nebo jiných mimořádných událostech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…